Konsolların devri bitiyor

Can Sungur izleyip burada "Konsollar bitecek" demeyin ya, komik çünkü. Türkiye'de alınmıyor diye bitecek konsol devri, aynen.
O video da acayip derecede trajikomik değil mi ya? Adam 9300 liraya topladığı 2060'lı bilgisayarla PS5 vs XSX'i kıyaslıyor. Ulan biri 1080'de kullanım için biri 2K-4K. Ve o da şuanlık birşey. Bundan 3 sene sonra 2060 modern oyunlarda 1080'i bile ultra ayar çalıştırsın da görelim bakalım. Adamın kendi IQ'su 2 haneli olduğu için ortalama izleyicisi de öyle. O da onlara öncülük etmeye çalışıyor yarım akılla.

Ben bitiremeyeceğini düşünüyorum, en azından arzuluyorum diyebilirim. Çünkü yavaş yavaş kullanıcı olarak kontrolü kaybediyoruz. Elbette çok büyük rahatlıkları var. Donanımla uğraşmıyorsun, başlangıç için maddi olarak rahatlık sağlıyor. Ama kontrol hiçbir zaman sende olmuyor. Ben benzerini Netflix için de düşünüyorum mesela. Evet çok büyük rahatlık. Belli bir miktar karşılığında Bluray, CD vesaire gibi şeylerle uğraşmadan film izleyebiliyorsun. Ama adam sana ne sunarsa onu kullanabiliyorsun. Senin çok sevdiğin bir dizi veya filmi 2 gün sonra "Ben bunu felan sebeple kaldırıyorum" dediği anda yapabileceğin hiçbir şey yok. Yine varsa evde arkadaşta olan fiziki kaynaklara yönelmen lazım yoksa izleme şansın ortadan kalkıyor. Ayrıca ücretler şuanda streaming sistemlerde hala makul çünkü alternatifler var. Bundan 10-15 sene sonra alternatifsiz bir şekilde streaming üzerinden bu işler yürümeye başladığı anda fiyat olarak adamların insafına kalacağız. O dakikadan sonra ben fiyatı %40-50 artırıyorum dese bile el mahkum alacaksın çünkü alternatifin yok ve firmalar da onun farkında olacaklar. Beni bu durumların düşüncesi bile inanılmaz derecede geriyor. Alırım paşa paşa konsolumu. 10 yıl sonra atıl duruma gelince de hatıra olarak saklarım. Belki eski kafalılık belki paranoya, orasını bilemiyorum.

Streaming sistemleri (en azından GFN) sizi sadece donanım maliyetinden kurtarıyor, ayda 5 yılda 60 Euro verip sistem toplamanıza gerek kalmıyor. Netflix ile pek alakası yok çünkü kütüphaneye sahip değil. Sizin satın aldığınız oyunları oynatıyor yani. Eğer "size ne verirse o" dediğiniz şey sunulan oyun desteğiyse haklısınız, her oyuna destek verilmiyor. Ama sıkıntılı bir durumda "bu oyun desteğini" kaldırıyoruz dediklerinde dediğiniz gibi ne sisteme ne oyuna sahip olmama durumu yok, sadece satın aldığınız oyunları oynayabiliyorsunuz çünkü.

Bunun dışında XCloud biraz dediklerinize yakın, hem kütüphanesi var hem de her türlü cihazda kullanabilmek mümkün. Benim şu an heyecanla beklediğim tek sistem XCloud. Bunun dışında streamingin donanımı bitireceğine katılmıyorum, şu an 4K oyunculuk oturtulmaya çalışılıyor, streamingte ise 1080P standartı bile sağlanamadı, muhtemelen hep daha iyisini donanım sunacak. Fakat 5G ile her şey değişebilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı