Korsan karşıtı mısınız?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Karşıyım. Adam 10 bin, 15 bin liralık sistem yapıp korsan oynamaya devam ediyor. Bu emeği hiçe saymaktır. Her çıkanı çıkar çıkmaz oynamak yerine bir kaç sene geriden gelinerek uyguna alınabilir.
Durumu hiç olmayana hiçbir sözüm yok. Ama varlık içinde yokluk yaşamak yanlıştır. Sonra Türkiye pazarı hiçe sayılıyor.
Yanlış anlamayın ama o sistemler genelde 3-4yıl içinde alınabiliyor.
 
Not; oyunlarda Türkçe dil desteğinin az olması korsan kullananların suçu değil, türkçe'nin çok yaygın bir dil olmayışındandır. Yoksa İspanya korsanın kralı ama her oyunda İspanyolca var.
 
Evet oyunlar ülkemizde çok pahalı. Ama Mercedes de pahalı. Satın almaya param yetmiyor diye gidip çalmaya çalışıyor musunuz?
 
Yanlış anlamayın ama o sistemler genelde 3-4yıl içinde alınabiliyor.
Yanlış anlayacak bir şey yok. Kimse parayı yerde bulmuyor. Ama korsan oynayıp da Türkiye pazarı niye hiçe sayılıyor diyemezsiniz. Bu bildiğin emek hırsızlığıdır. Her ay 250 TL bütçe ayırıp oyun alabilir çalışan birisi. Bilgisayarı alan için söylüyorum.
Oyun kişisel zevktir. Kitap almak gibidir. Hobidir. Ama donanıma para verip oyundan çalmak da hırsızlıktır.

Tekrar söylüyorum, alabilecek durumu olup almayana diyorum. Diğer kısma hiç lafım yok.
 
Ben kişisel olarak karşıyım. Alacak durumum yoksa almam. Alana da bir şey demezdim son zamanlara kadar. Game Pass, EA Play gibi üyelik sistemleri varken, Epic ücretsiz dağıtıyorken ve en önemlisi 5-10 liralık oyunları dahi korsan kullananları görünce ister istemez tepkili oluyorum.
 
Değilim, ancak parasını hak eden oyunu da almak için elimden geldiğince çalışırım. FH4 ve FH5 ikilisini alabildim mesela ama asla ve asla "çöpberpunk" 2077'ye bir kuruş bile vermem.
 
Artık oyunlar Avrupa'da bile pahalı. 50-80 euro arasından bahsediyoruz. Bu fiyatların ülkemizdeki karşılığını kolay kolay kimse veremez. Durumu olan almalı diyelim. Mesela 10-20 bin lira PC'ye veriyosun , bir zahmet orijinal oyun al kardeşim. Param yok deme 😂
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı