Korsan konusunda ısrarcı insanlar

  • Konuyu başlatan iGY 6
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 97
  • Görüntüleme 7B
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kimse burada kimseyi kandırmasın, her Dizi/film'i Blue RAY'da satın alıp mı izliyorsunuz veya her oyun için 300-400 TL'ler mi veriyorsunuz veya Hiç 1 TL'ye 3 aylık Spotify denemesi alıp 3. ayın sonunda iptal ettirmediniz ya. En basitinden çoğumuz Windows lisansını en fazla 30 TL'ye satılan lisanslar ile lisanslamıştır veya Kmspico ile halletmiştir.
30 TL olan lisanslarda sıkıntı yok diye biliyorum.
 
Bütçenizi aşıyorsa satın almayabilirsiniz. Bütçenize uygun oyunlara yönelebilirsiniz.
Haklısınız fakat 30 dolara alınan bir oyun ülkemizde 250 TL'ye satıldığı için olabilir. Ben daha çok hesap satın alarak World of Tanks oynarım. Buna ek olarak LOL, Warframe, DOTA2 falan oynarım. Para vererek Metro Exodus aldım ve indirimde olduğundan şu İstanbul haritalı ETS2 aldım. Korsan rezalet bir şey fakat, sosyalde görüyoruz ki güç bela 3000 TL ile oyun sistemi toplayan kardeşlerimiz var. Severek oynayacağı oyunların toplam maliyeti neredeyse yeni bir sistem parası olduğundan, korsan oyuna yöneliyor olabilirler. İnsanımız iyi niyetli fakat ekonomi diplerde. Alım gücü dibi gördü artık. Millet don alamıyor ki oyuna para versin. Şimdi madem don alamıyor oyun yada PC neyine falan da demeyin arkadaşlar. Biraz eğlence herkesin hakkı. Burada gerisi kull hakkı yiyip yememeye veya vicdana kalıyor. Bunun dışında yapacak pek bir şey yok. Korsan kullanmak kul hakkı yemektir. Sana katılıyorum.
 
Bu tarz konular sonsuz kez konuşmaya açık konulardır. Çok değil, bundan 3-4 ay önce forumda korsana destek verilsin mi, verilmesin mi diye konu açıldı. Çoğu kişi verilsin. Fakat korsan demek düzensizlik demektir bir nebze. Kullanan kendine kullansın, ben sadece şu ucuza Windows anahtarlarından kullanıyorum. Oyunları orjinal almaya çalışıyorum. Bakın mesela RDR 2 oyunu 2 ay oldu hala crack çıkmadı. Ben satın aldığım için pişman olmadım olmayacağım. Biri sizin yaptığınız oyunu veya programı crack'lese hoşunuza gidermiydi?

Anket konusu aşağıda:
 
İsteğen istediği gibi korsan kullanılır. Bende korsan kullanımda ısrarcı birisiyim, çünkü 400 TL oyuna veremem. Dijital bir şey olduğu için hırsızlık damgası vurulabileceğini sanmıyorum. Tabii Witcher gibi klasikleri orijinal oynuyorum, çünkü cidden parasını hak ediyor, ve uygun fiyatlara satılıyor. 100 TL altında olan çoğu oyunu orijinal oynuyorum. Parasını hak ettiğini düşünmüyorsan oynama diyorsun, sanane belki de ben bu oyunu incelemek için oynuyorum. Bu ülkenin durumu yokki her şeyi orijinal kullansın. Virüs falanda girmez ayrıca, bilip bilmeden konuşma, doğru kaynaktan indirdiğin sürece tabii. O reklamlara tıklamazsan, alttaki torrenti indir tuşuna basarsan sorunsuz bir şekilde iner. Virüssüz indirebileceğin bir sürü site var, Fitgirl, Skidrow, CODEX gibi. 7 yıldır korsan kullanıyorum, tek bir virüs girmedi. Eğer korsan kullanmak günahsa da ben cehhenemin en dibinde yanmaya hazırım.
 
Son düzenleme:
Gerek Technopat üzerinde gerek diğer internet sitelerinde kullanıcılar ısrarla korsan ürünleri/oyunları tercih ediyor. Bunun gerçek sebebini anlayabilmiş değilim.

Bir oyunun çıkış amacı, ona vakit harcanma amacı genellikle para kazanmaktır. Online oyunlardan bildiğimiz üzere bu oyunların sunucularına her ay para ödeniyor. Oyunun geliştirmesinde çalışan insanlara para ödeniyor. Oyunun sitesine, reklamlarına ve diğer şeylere para ödeniyor. En basitinden karakter modellemelerine, karakter animasyonlarına bile para ödeniyor.

Peki neden insanlar oyunları parasını ödeyip de satın almıyor? Eğer istenilen parayı hak etmediğini düşünüyorsanız satın almayabilirsiniz. Bütçenizi aşıyorsa satın almayabilirsiniz. Bütçenize uygun oyunlara yönelebilirsiniz.

Gerçekten de cracklenen oyunların hayrına cracklendiğine inanan var mı? Rastgele bir insan sırf siz paralı oyunu ücretsiz oynayabilesiniz diye para ödenerek şifrelenmiş oyunun şifresini kırıyor ve ücretsiz hale getiriyor. Ekran kartınızdan coin kasılmayacağının garantisi mi var? Dosyalarda truva atı olmayacağının garantisi mi var? Neden korsan yazılımlar internet ve güvenlik duvarı kapatılarak kullanılabilir hale geliyor? Ya da neden AV programları korsan oyunlarda tehdit unsuru buluyor?

Kişisel verilerinize ve para ödediğiniz bilgisayarın performansına önem veriyorsanız kesinlikle korsandan uzak durun.
yaklaşık 5 senedir bütün oyunlarımı korsan kullanıyorum ve en ufak bir zararını görmedim ha tamam yokmudur sıkıntısı olan crackli dosyalarda illaki vardır ama ben bu 5 sene içinde hiçbir sorun görmedim pc de ve senin bu görüşünü çok mantıksız buluyorum. ben öğrenciyim ve haftalık cebime 100 tl para geçiyor şu şartlarda AAA oyunların ülkemizdeki ortalama fiyatı 200 ila 300 tl civarı demişsinki bütcene göre oyun al senin mantığınla ilerleyecek olursak benim hiç oyun oynayamam lazım dostum lütfen crack veya orjinal tartışması başlatmayın durumu olan var olmayan var ben bir oyuna 300 tl verebilecek durumda değilim her insan orjinal oynamak ister ama şartlar ve durumlar buna izin vermiyor umarım anlamışsındır güzel kardeşim saygılar
 
@Windows 7 sen dememiş miydin orijinal varsa bile crack olanı kullanın diye? Hâlâ anlamış değilim. Ferrari varken Tofaş tercih etmek değil mi bu?
Öyle demedim tam, orijinali elinizdeyse bazı oyunları Crackli oynayın demiştim. Hatta bazı oyunlar bizi zorunlu bırakabiliyor.
 
Herkesin babası ona o kadar fazla para kazanmıyor maalesef ülkemizde. Biraz daha objektif olalım hangi insan milyon dolarları olunca crack oyun oynar ki arkadaşlar biraz empati. Hem orijinal her zaman daha iyidir diye bir şey yok. GTA San Andreas'ı Rockstardan indirdim oyun kafayı yedi indirdim crack oynadım.
 
Herkesin babası ona o kadar fazla para kazanmıyor maalesef ülkemizde. Biraz daha objektif olalım hangi insan milyon dolarları olunca crack oyun oynar ki arkadaşlar biraz empati. Hem orijinal her zaman daha iyidir diye bir şey yok. GTA San Andreas'ı Rockstardan indirdim oyun kafayı yedi indirdim crack oynadım.
Burada sorun bu değil.Burada sorun param yok yine de korsan indiririm konusu. Çoğu insanın parası da Lamborghini, ferrarilere yetmiyor. O zaman bu araçları çalmak da suç değil?
 
İmkanı olan tabiki orijinal kullansın. Ama imkanı olmayana da korsan kullanma diyemem. Dünya adil bir yer değil malesef. İmkanı olmayanlar için bir oyunu korsan oynamak da bence hak yemek değildir. Oyunun yapımcısı sen hiç oynamasan da para kazanmıyor, korsan oynasan da para kazanmıyor.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı