Korsan Orjinal oyun farkı nedir?

Başarı sistemini uygulamalar aracılığıyla çözebilirsiniz bence. Ayrıca ben bu forumda 1 yıl önce büyük hakaretler yerken korsan ile ilgili şu sıralar insanların malum ekonomik durumlardan sonra korsana bakış açısı değişti gibi. Son çare muhabbeti büyük ihitmal sona erdi bizim ülkede.

Tamam işte son çare. Oyunlar bundan bir kaç yıl önce korsan olarak ulaşılabilir durumdaydı şuan da ama şuan orijinal çok pahalı.
 
Oyunlar ateş pahası üstelik Steam dolar kurundan satış yapıyor. Bu durumda haliyle korsana yönelim oluyor. Korsan oyunun orijinalden belirgin 2 farkı vardır. Birincisi adı üstünde korsandır para vermezsiniz, ikincisi boyutu düşüktür ve sıkıştırılmış olurlar. Güvenilir sitelerden korsan oyun indirilmediği zaman virüs sıkıntısı ile karşılaşılıyor. Ek olarak belirteyim offline hikayeli oyunlari korsan indirdiğiniz zamanda güncelleyebiliyorsunuz. Ya güncelleme dosyalarını ekstra yayınlıyorlar ya da güncellenmiş sürümü sıfırdan siteye ekliyorlar. Ayrıca ekstra olarak oyunlarda koruma varsa bu FPS düşüklüğü yaratabiliyor, korsan oyunla bu sorunu da ortadan kaldırabiliyorsunuz. Online oyun oynamıyorsanız, koleksiyon yapma gibi bir amacınız yoksa, öğrenciyseniz korsan oyun çok büyük bir fırsat.
 
Bütün korsan oyunlarında herhalde virüs var

Okuduğunuzu anlama becerilerinizi beğendim hocam :D. Bir sürü korsan oyun indirdim şu ana kadar hiç virüsle karşılaşmadım. Virüs yemeniz sizin daha çok bilinçli teknoloji kullanmanızla alakalı. Zaten genelde bilgisiz kişilerde virüs çıkıyor.
 
Okuduğunuzu anlama becerilerinizi beğendim hocam :D. Bir sürü korsan oyun indirdim şu ana kadar hiç virüsle karşılaşmadım. Virüs yemeniz sizin daha çok bilinçli teknoloji kullanmanızla alakalı. Zaten genelde bilgisiz kişilerde virüs çıkıyor.
Hangi oyunları mesela
 
Hangi oyunları mesela

Hocam şu oyunun korsanı virüslü şunun virüssüz diyemeyiz. Ben size site önerirdim fakat maalesef Technopat forum buna izin vermiyor. İnternette araştırabilirsiniz hangisi güvenilir diye. Fakat şunu bilin bilinçli bir kullanıcıya kolay kolay virüs girmez :).
 
Orijinali oyunun güncelleme alması, kütüphanenizde olması ve cloud save var. Korsan da epic ve steam çalışmıyor arkada ve daha az ram harcıyor azda olsa. 8 gb ram varsa iyi oluyor 8 gb ram isteyen oyunlarda. Ama kurulum isteyen oyunlar 10 gb yer istiyorsa 10 gb da kurulum dosyası yer kaplıyor 20 gb yer açman lazım. Steam ve epic de genelde 10 gb ise 10 gb yer istiyor. Günümüz oyunlarında bazen ek kurulum için yer istiyor onlarda 100 gb ve daha fazla yer kapladığı için.
 
Korsan oyunlar yasa dışı oyunlardır. Normalde parayla satın alacağınız oyunu ücretsiz oynuyorsunuz. Bu da oyun firmalarına zarar veriyor. Genellikle içine virüs de konabiliyor.
Evet, korsan oyunlar yasa dışı ve indirilmesi tavsiye edilmez ancak "Genellikle" ifadesine katılmıyorum. Ne gariptir ki indirdiğim korsan oyunların hiçbirinde virüs yok. Ha başkaları defalarca bulaştırmayı becerebiliyorsa tercih ettikleri sayfalar tehlikeli olabilir.
 

Geri
Yukarı