Korsan ile orijinal oyunların farkı nedir?

Hiç kimse babasının hayrına o oyunu saatlerini, aylarını verip kırdıktan sonra ücretsiz olarak piyasaya sürmez.
Codex grubu piyasada rekabet yok diye crack işini bıraktı. Herhalde el altından para yürütüyor olsaydı rekabet yok diyerek bırakmazdı.

Yıllarca nasıl ayakta kalabiliyorlar? Merakımdan sormaktayım, bunların attıkları virüs bilgisayara hiç mi zarar vermiyor?
Bakın aşağıda Warez hiyerarşisinin basit bir şeması var.
1687767412477.png

Crack işlemini yapanlar "Release groups" kısmında bulunanlar. Siz ortaya çıkan ürünü alana kadar birçok kaynaktan daha geçiyor indirdiğiniz crack dosyalar.

Ortada pek fazla "Release group" kalmadı zaten. İndirdiğiniz çoğu crack dosya benzer "Release group"lardan geliyor. Yüzlerce paylaşım yapıyor bunlar. Özetle, emeğin en büyük kısmını harcayan adamlar bu dosyalara virüs koyacak olursa bunlar çok geçmeden anlaşılır ve bu gruplara olan güven yitirilir, kimse bunların dosyasını indirmez, siteler bunların ürünlerine yer vermez ve bunların da crack yapmak için bir sebebi kalmaz.

Birçok korsan grup zaten piyasaya bir sitem olarak girdi. Şu an piyasanın en büyüklerinden olan bir grubun tüm motivasyonu Denuvo nefreti.

Umarım anlatabilmişimdir, virüs bu hiyerarşinin her noktasında dosyaya karışabilir ama bu virüsü eklemesi en zor olan grup direkt en tepedeki "Release groups" olacaktır.

Son düzenleme:
@ThePanixz zombi bilgisayar terimine baktım ve programın içerisine gizlice arka planda yerleştirilmiş virüs olarak algıladım. Aklıma takılan bir soru var, diyelim ki dediğiniz gibi bunlar virüs saçıyor. Yıllarca nasıl ayakta kalabiliyorlar? Merakımdan sormaktayım, bunların attıkları virüs bilgisayara hiç mi zarar vermiyor?

Her yazılımda kesinlikle virüs vardır demek yerine genelinde vardır diyeyim daha net olsun o zaman. Ayrıca her virüs zarar vermiyor elbette arkada dururken ruhunuz bile duymaz. Kimi virüs ise çat diye kendini belli eder ve büyük sıkıntıya sokabilir. Bazı gruplar fiyatlara tepki olarak herkesin erişmesi için virüssüz sürebiliyor piyasaya onları da direkt kendilerinden temin etmek gerekiyor. Araya başkaları girdiği zaman yine bir risk ortaya çıkıyor.

Codex grubu piyasada rekabet yok diye crack işini bıraktı. Herhalde el altından para yürütüyor olsaydı rekabet yok diyerek bırakmazdı.

Bazı crack grupları parayla bu hizmeti yapmaya başladı gibisinden haberler okumuştum. Yasal süreçlerden dolayı da bırakmak zorunda kalmış olabilirler veya dediğiniz gibi rekabetten bırakmışlardır bilmiyorum detayını. Ayrıca bu konularda çok ilgili olmayan çok fazla kişi direkt grubun sitesini bulup indirmek yerine aracı sitelerden indiriyorlar ve orada çok daha büyük bir riskle karşı karşıya kalıyorlar.

@ThePanixz piyasada çok bilindik siteler var ve bu siteler yıllardır da ayakta. Korsan oyuna teşvik olmaması için isim vermeyeceğim ama bu adamların işini düzgün yaptıklarını düşünüyorum. Yıllardır şikayet eden görmedim ve siteleri de yıllardır hizmet vermekte. Sitelerine reklam koymakla ve para kazandıran link kısaltma servislerini kullanmakla yetiniyorlar sanırım.

Crack savunduğum tek bir nokta gösterin, doğru bilgi vermeye çalışıyorum. Okuduğunuzu anlıyor musunuz? O siteler o gruplara ait değildir, piyasada grup ismi kullanan birçok web sitesi var.

Bizzat sitesi mevcut olanlar var. Evet büyük grupların genelde sitesi olmuyor ancak bu tüm crack gruplarının sitesi olmadığı anlamına mı geliyor? İsim kullanarak açanları demiyorum evet onlarda çok ama kendi sitesinden sunanlar da mevcut.

Mesajlarınız gayet de korsan oyuna teşvik edici savunmuyorsunuz cidden :D

Yazılım sektöründe çalıştım uzunca bir süre ama sen öyle sanmaya devam et ne diyeyim: Dsadece reklamlardan para kazanılıyor olarak düşünmen çok ilginç bir yorumdu.

Hocam şu an RDR2 1200TL verecek insan yoktur şu dönemde oyunlar 1000TL pahalı geliyor korsan crack indirmek zorunda kalıyorlar.
Kendi görüşüm kimseyi korsana teşfik etmem kendi kararıdır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı