Korsan oyun devri biter mi?

Dostlar biliyorsunuz son çıkan CoD oyunları halen crack haline gelmemiş. Sizce korsan oyun devri bitecek mi? Yakın zamanda God of War(2018) PC'ye çıkacak. Sizce crack yapmayı başarırlar mı?

Umarım her yapımcı şirket Activision gibi davranır ve bir şekilde korsan oyun devri son bulur. Oyunlarda Online olmayı zorunlu kılabilirler ya da başka yöntemlerle bunu halledebilirler.

Başlıktaki soruna cevabım bitmez. Sebebi çok basit bizim ülke için ama genel olarak konuşuyorum ve bitmeyeceğini şöyle söyleyim. Zamanında bedava verilen bir oyunu herkese almasına rağmen biri kırıyor ve bedava olmasından daha fazla övgü topluyor. Alttan alta korsan cazip geliyor bazılarına. İkincisi Call of Duty son oyunlarında zorunlu Online bağlantı şartı koydu. Yoksa kırılırdı. Ama şu da bir ihtimal oyunun yapımcısı kırılmasın diye hackerlara ödeme yapıyor olabilir. FIFA oyunları üç yıldır kırılmıyor örneğin. Son olarak God of War da kırılması muhtemel oyun. Konsolda Online diye bir kısım görmedim. Hikaye tabanlı oyunlar offline oynanabildiğinden kırması daha kolay diye bir söylenti var. İlk günden kırılırsa şaşırma.

Orijinal alamıyorum diye istediğim oyunları oynayamıyordum. Korsan kullanabileceğimizi ciddi ciddi unutmuşum. Orijinalle kafayı bozunca böyle oluyormuş demek.

Bazı platformlar bazı zamanlar bedava oyun verdiği halde sırf hesap açmaya üşendiği için korsan indiren milyonlarca kişi var bu ülkede. Bir siteye girip mail/şifre belirlemeye üşeniyorlar ama torrent bulup, indirip, crack yaparken üşenmiyorlar ilginç şekilde.

Aylık 30 TL para verip yüzlerce oyunu oynama hakkı veren bir sistem var, 1 paket sigaraya 20 TL verip konu dijital bir şey olunca o sistemdeki oyunları bile korsan oynayan kişiler hâlâ var.

Daha başka sözüm yok.

Son düzenleme:
Çoğunluk olarak hikaye tabanlı oyunlar kırılıyor.Aslında oyunların kırılması yapımcıların işine de geliyor. Bilmem ne kadar kopya oyun indirilip oynanıyor ve bu oyuncular bir süre sonra oyunu para verip satın alıyorlar. Şahsen ben korsan oynuyorsam ve oyun hakkettiği değeri almışsa mutlaka para verip de oynuyorum. Korsan bitmez ama bilinçli oyuncu sayısı artar ve para ile daha çok satışlar elde edilir.

Bazı platformlar bazı zamanlar bedava oyun verdiği halde sırf hesap açmaya üşendiği için korsan indiren milyonlarca kişi var bu ülkede. Bir siteye girip mail/şifre belirlemeye üşeniyorlar ama torrent bulup, indirip, crack yaparken üşenmiyorlar ilginç şekilde.

Aylık 30 TL para verip yüzlerce oyunu oynama hakkı veren bir sistem var, 1 paket sigaraya 20 TL verip konu dijital bir şey olunca o sistemdeki oyunları bile korsan oynayan kişiler hâlâ var.

Daha başka sözüm yok.
Misal, adamın Forza Horizon 5 kaldıracak sistemi var ama 30 lira Gamepass'e vermiyor. Gidiyor korsan oynuyor.

COD'lar artık Online odaklı olduğu için Online gereksinimli çıkıyorlar. Bu sebeple kırılmıyorlar. Diğer oyunlar ise sürekli bu gereksinime sahip olmayacağı için hayır korsan oyunculuk yakın zamanda bitmez. Sürekli bağlantı talebi geçmiş yıllarda da denendi ancak günümüzde hala sunucu problemleriyle karşılaşıyoruz bir sürü.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı