Korsan oyun indirmek istemiyorum

Yeni bilgisayar aldım fakat oyunlara verecek param kalmadı sadece R6 alabildim. Eskiden aldığım oyunlar da düşük sistem istiyor yeni oyunları oynamak istiyorum ama alacak param kalmadı.
Bedava oyun öneriniz var ise iyi olur :d. Warframe beğenemedim.

Hala bunlar ile ilgileniyorsan sana Hitman olan Epic Games hesabını bedavaya vereyim.
 
Daha yaşı küçük olan arkadaşlara korsan konusunda "sakın kullanma" falan diyemem. Çünkü ailesinin bir oyuna 300 lira verebileceğini/vereceğini sanmıyorum.

Ama, kendi parasını kendi kazanan adam hâlâ korsan kullanıyorsa kusura bakmayın bahane buluyordur.
 
Korsan olmadan oyun sektörünün 5 para etmeyeceğini daha kaç kere söyleyeceğiz acaba. Çok övdüğünüz CB 2077 çıktıktan max 2 saat sonra kırılacak. Ortalama korsan konuları aynı şeyin tekrarı oluyor moderasyonun kilitlemesi lazım bence.
 
Ey Romalılar, kimsenin ahlak ve vicdanını sorgulayacak- yok yok dur, bildiğin sorgulayacağım ve size laflar hazırladım. Kuşanın kalkanınızı, kılıcınızı . Alın gardınızı, canınızı yakmaya geldim.

Hemen fitili ateşliyorum, ateşi harlıyorum ki canınız sıkılsın o minik, sesini duymaktan imtina ettiğiniz vicdanınız belki cesaret alır nasıl bir yanlışın içinde olduğunuzu yüzünüze haykırır.

Korsan kullanmak hırzsızlıktır.

Yok anlamadın bak tekrar sana söylüyorum.

Korsan kullanmak hırsızlıktır.

Yeterince kızdıysan başlayabiliriz.

Öncelikle kendi durumumu açıklayayım samimi olayım değil mi ? 40 yaşındayım. Bugüne kadar tüm hayatım boyunca oyuna harcadığım para- bak tüm hayatım boyunca diyorum 2000 lirayı geçmemiştir.

Oynamadım kardeşim, oynayamadım. O bahsettiğiniz Assasin Creed'ler bilmem neler şunlar bunlar hiçbirini oynayamadım. Bak sayıyorum :

PS3 (Para verip almadım 2010 senesinde hediye gelmişti)
Battle Field 3
Last Of Us
GTA 5
Bir iki ufak survivor temalı 40 tl'lik oyun (Dead Nation vs.)
WOT Blitz'e arada ufak meblağlar (Premium hesap)
Heartstone (iki üç pack açtım)

Bunun dışında beğendiğim toplasan bir elin parmaklarını geçmeyen ipad ios oyunu.

Çok eski devirleri saymıyorum A500 günlerini falan. Çünkü o zamanlar böyle bir mevhum yoktu yasal olanı yoktu. Biz de aldığımızın korsan olduğunu bilmezdik zaten. Fakat uyan bak bedava değildi o gün bile bir disket oyun için gidip para ödüyordun bedava değildi.

Bilgisayardan bahsetmiyorum farkındaysan. Hep yan yollardayım. Yok, alamadım çünkü hiçbir zaman bir grafik kartı alacak param olmadı benim. Gittim başka şeyler aldım canıma değsin. Pahalı hobiler edindim. Gittim dslr aldım, lensler aldım motor aldım Türkiye turu yaptım aylarca. Şunu yaptım bunu yaptım ama iş bilgisayar almaya gelince o grafik kartına para kalmadı hiçbir zaman.

Öncelikle konunun neden hırsızlık olduğunu açıklamama müsade edin. Çoğu insan bu korsan yollarla edinilen (oyun,müzik,film vs.) elle tutulmayan şeylerin bir kuyumcudan, marketten fiziksel bir şey çalmakla eş değer olmadığını ve kopyalamanın aslını bozmadığı için bir sorun teşkil etmeyeceğini düşünüyor.

Yalan dolan ve Yapayanlış yoldasınız Romalılar. İhtiras gözlerinizi kör etmiş. Kalbiniz kabuk bağlamış. Sizi küçük şeytanlar.

Kardeşlerim. Fikir hakları mülkiyeti denen bir şey var. O oyun müzik film vs. her ne ise onun bir ticari değeri var. Elle tutamasan da o artık bir meta. Hayır Lol'dekini demiyorum. Parasal bir değeri olan alınıp satılabilen üretenin haklarının kanunlarla korunduğu bir mal artık o. Göremesen de, elinle mıncıklayamasan da o bir meta.

Param yok, yaşım küçük, sonra ilerde alırım, teknolojiden geri kalıyorum, çok pahalı, kahrolsun kapitalizmciler gelin yamacıma bir şey fısıldayacağım kulağınıza.

Sapına kadar haklısınız. Zaman akıyor gidiyor. Ekonomi kötü, Elin gavur veledinin 50$'a aldığı şeyi size bilmem kaç yüz liraya satmaya çalışıyorlar. Sonuna kadar haklısınız.

Fakaat, çevir o elinde tuttuğun vicdanını serinliğiyle rahatlatan altın yaldızlı madalyonun tersini. Çevir çevir bak ne göreceksin orada. Altını kaplaması dökülmüş bakır beş para etmez bir teselli o iyi bak.

Sen fiyatların pahalı olduğunu zaten kabul etmişsin. Kılıcını kalkanını teslim etmişsin baştan düşmana. Düşmüşsün zindana. Hatta düşmek ne kelime "İçinde doğdum ben bu zindanın içinde" diye haykırmıyor musun bu satırları okurken ? Şimdi sana verdiği üç paralık torrent'ten şurdan burdan güneş ışığı görmeye, temiz hava almaya, kendini çayırlarda koşarken hayal etmeye çalışıyorsun. Hayaldesin dostum hayalde. Rutubet kemiklerini sızlatıyor günden güne.

Sorgula kardeşim. Neden bu fiyatlar böyle, neden ben onun aldığını alamıyorum de. Bunu dert edin kendine. Böyle düşünüp beş dakika sonra dalma yine yalancı hülyalara.

Yaptırım gücüm yok ne yapabilirim ki deme. Sabret, gün gelecek beşinci günün şafağında oy kullanacaksın. İyi düşün intikam soğuk yenen bir yemektir.

E o zamana kadar ben- Ya bir dur sana bir satır indirme dedim mi ? Bak yukarda allah var demedim :). O senin seçimin. Beni rahatsız eden ve bu yazıyı yazmama neden olan şey, ortam böyle para yok ne yapayım tavrıydı bazı arkadaşların.

Daha çok yazarım da uzatmanın manası yok. Sürçü lisan ettiysem affola şimdiden özür dilerim. Bir nebze gülümsettiysem ne mutlu bana.
 
Son düzenleme:
Korsan olmadan oyun sektörünün 5 para etmeyeceğini daha kaç kere söyleyeceğiz acaba. Çok övdüğünüz CB 2077 çıktıktan Max 2 saat sonra kırılacak. Ortalama korsan konuları aynı şeyin tekrarı oluyor moderasyonun kilitlemesi lazım bence.

Cyberpunk 2077'nin koruması olmayacak ki. Witcher serisinin de yok. Adamlarda diyor zaten korumayın oyunlarınızı diye.
 
Asla crack kullanma sen kendini oyun şirketi yerine koy hiç hoş olmaz değil mi ben en saçma oyuna bile para veriyorum kul hakkına giremeyeyim diye.

Çok saçma mantık kul hakkına girmeyeyim diye saçma oyun alıyorum bayağı iyiymiş. Ben korsan kullanıyorum ve yeni oyunlarda çoğunlukla kullanıyorum önce korsan oynuyorum oyun gerçekten güzel oynanmaya değerse satın alıyorum sonsuza kadar korsan gitmiyorum ama saçma oyunu kul hakkına girmeyeyim diye almıyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı