Korsan oyun kullanıyor musunuz?

Korsan kullanıyor musunuz?


  • Oy verenlerin toplamı
    1.164
Ekonomik sıkıntılar yüzünden korsan kullananlara karşı değilim. Fakat gerçekten para yönünden dert çekmeyen ve sırf para vermemek için korsan kullananlara karşıyım. Ekstra olarak zamanında çok korsan kullandım fakat güvenlik açısından gerçekten çok sıkıntılı işler olduğunu anladıktan sonra tertemiz bir format atıp her şeyi orijinal kullanmaya başladım.
 
Bir oyuna 600TL veremem. Kullanıyorum, yapacak bir şey yok. Oyunlar bizde de 60 birim olsa kullanmazdım. Ucuz oyunu satın alırım fakat bir oyuna 300TL'den fazla vermem.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlışlıkla kullanıyorum işaretledim, kullanmıyorum fakat kullanana kimse bir şey dememeli, sonuçta 1 oyunun Türkiye pazarında 500-1000 TL etmeyeceğini herkes biliyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kullanmıyorum, kullanılmasına karşı değilim. Pişkin pişkin "bana ne kardeşim, düzgün oyun yapsaymış kırılmasaymış" diyen elemanlara kılım ama. Bir de korsan kullanmak için artık matbu ibare olmuş "300-400 TL'lik oyun" lafı. E abi 30-40 TL'lik oyuna da para vermiyor ki bunu diyen adamların çoğu.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Oyunlar dahil hiçbir yazılımı korsan bir şekilde kullanmıyorum ve kullanılmasına da güvenlik ve gizlilik sorunu oluşturduğu için, yasal olmadığı için ve doğru olmadığı için karşıyım. Yine de korsan ürün kullanan kişilerin “hırsız” sıfatıyla damgalanmasına karşıyım. Evet, yasal değil ve yaptırımlar olabilir ancak hırsızlık değildir. Hırsızlık çok ağır bir suçtur. Korsan oyun kullanmak basit bir suçtur.

Artık satışı yapılmayan ve terk edilmiş (abandoned) oyunların ve yazılımların cracklenerek kullanılmasına karşı değilim ve doğru buluyorum. Çünkü bu ürünleri edinmenin başka bir yolu bulunmuyor. Ürünler artık terk edildiğine göre de yasal bir yaptırım ile karşı karşıya kalma ihtimali de çok daha düşük oluyor ya da olmuyor.
 
Şimdilik bilgisayarda korsan oyun yok. İlerisi için bunun böyle devam etmesi zor ama.

Adobe programlarının ise hepsi korsan. Bunun devamlılığı ise garanti gibi. Birkaç uygulamaya aylık yüzlerce lira verecek ekonomimin olmasına daha çok var.
 
150 TL fiyat etiketinin üstüne çıkan oyunların korsan olarak oynanmasına karşı değilim. Gençler başka nasıl kafa dağıtacak. Ülke zaten tımarhane gibi oldu.

Onun dışında 10-50 TL arası fiyatlara satılan oyunları korsan oynayanların durumu suistimal ettiğinden dolayı karşıyım. Yani küçük tutarları verebilecek olmalarına rağmen korsan kullananlar asıl emek hırsızlarıdır. Örnek olarak Witcher 3, 15 TL'ye satılıyor, adam gidip onu korsan olarak oynarsa bunun sorgulanması gerekir. Kısaca tadını kaçırmamak lazım. Korsan kullanım dozajı belirlemeniz gerek :)

Tavsiye olarak, bu devirde korsan kullanmamaya özen gösterin. Ülke ekonomik olarak battı, biliyoruz fakat değişik türde virüsler türedi. Bilgilerinizi çalmalarından tutun, ekran kartınıza mining yaptırmaya gidecek kadar ileri boyutlara ulaştı. Hiç güvenilir yerlerden indirince sorun olmuyor demeyin. Neler olduğunun farkında değilsiniz sadece :)

Kim ne kullanmak istiyorsa kullanır. Ben korsan kullanan birine niye kullanıyorsun diye yadırgama yapmam. Herkes kendinden sorulur. O yüzden hırsız, bilmem ne diye sıfat yakıştırmak doğru değil. Normal hırsızlıklarla bir tutulacak olay değil çünkü. Bazı firmalar korsan oyunlar sayesinde adını duyuruyor ve satışlarının artmasına etki ediyor. Bunu da belirteyim.
 

Geri
Yukarı