Korsan oyun kullanıyor musunuz?

Korsan kullanıyor musunuz?

• Oy verenlerin toplamı
    1.261
Korsan kullanıyorum ama 40 oyunum varsa 3-5 tanesi korsandır sadece küçük ve yerli firmaların oyunlarını para ile alıyorum asla Rockstar Electronic Arts gibi firmaların oyunlarına para vermem.

Para verebilecek durumda olsam korsan kullanmam. Sadece Minecraft Java sürümünü korsan kullanıyorum.

Steam harici tüm programlarım özgür yazılım, çok oyun oynamam, oynadığım zaman genelde korsan indiririm. Bunun sebebi Steam'den veyahut Epic Games Store'dan bir oyun aldığım zaman oyun bu platformda kalıyor, platform oyunlar hakkında her hakka sahip. İsterlerse bir gün tüm oyunlarınızla beraber çekip gidebilirler. Oyun bende olduğu zaman aynı zamanda yakınlarımla da paylaşabiliyorum.
Bunu yapabildiğim oyun platformları da var, örnek olarak GOG ve itch.io, ancak bu platformlarda Türk Lirası bazında bir fiyatlandırma yok, oyunlar çok pahalıya gelmiş oluyor.

Değilim. Bazı oyunlar neyse de bazı oyunlar asla hak etmiyor. Mesela Control ilk çıktığında 300TL falandı. Oyun aşağı yukarı 10 saatte bitiyor saati 30TL. Epic bedava vermese korsan olarak bile oynamazdım. Oynarken çok sıkıyor ve gereksiz derecede zorlu yapmışlar.

Korsan oyun indirmekle gittiğim mağazadaki ürünleri çaktırmadan ceplemek arasında bir fark görmüyorum. Hırsızlık hırsızlıktır, sanal olması suçun boyutunu değiştirmez.

Küçükken 9-10 yaşlarında oyunlara para verebilecek bir harçlık elime geçmediği için korsan geçmişim vardı. Ondan sonra hep aldığım harçlıklarla veya kazandığım paralarla aldım oyunları, bazı oyunların resmi platform satışı yok, örneğin The Amazing Spider Man, en son onu cracklemiştim. İstek listemde 10 tane oyun var, istersem crack yükler hepsini 1 haftada bitiririm ama bana pek mantıklı gelmiyor, sanki hak yiyormuşum gibi geliyor. 9-10larımdayken korsan oynadığım oyunların bir çoğunu Steam hesabıma ekledim. Mesela adam karşıma geçip, RDR2 çok pahalı abi, param yetişmiyor, korsan oynuyorum dese saygı duyarım çünkü gerçekten pahalı ülkemizde, ama rahatlıkla o oyuna parasını verebileceği bir oyun olsun, ister RDR2 ister farklı bir oyun olsun ben o kişiye saygı duymam.

Son düzenleme:
Bu oyun fiyatlarında tabi ki kullanıyorum. Fakat düzgün indirim gelirse, örneğin ( Batman Arkham Knigt Gold Edition 17 lira ) orjinal alıyorum. Fakat gidip de bir oyuna 300 lira vermem. Hatta 200 bile çok.

Kullanmıyorum, karşı değilim fakat birini indirirken görürsem emek hırsızlığı yaptığını ve günah olduğunu da belirtiyorum.

Steam'de satılmayan CD'si olmayan oyunları mecbur bir şekilde korsan indiririm örneğin: Spider-Man

Spider-Man oyunlarını PC için çoğu kişi dandik bulur ama bence çok güzeller. Bende hiçbir yerde bulamadığım için crack indirdim Spider-Man 1-3 ve The Amazing Spider-Man 2'yi

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı