Korsan oyun kullanıyor musunuz?

Korsan kullanıyor musunuz?


  • Oy verenlerin toplamı
    1.166
Uzaktan yakından alakası var. Herkes ücretsiz yapsın yayınlasın oynansın silinsin o zaman? Oyun firmaları hayır kurumu zaten.

Oyun firmaları senin babanın firması mı? Ya da sen onlardan zengin misin? Bu sektörde dönen paraları ve iki yüzlülüklerden gram haberin yok gelip boş duyar kasıyorsun. Avrupada 50 dolar oyun 60 olunca kıyamet kopuyor Türkiye 1000-1500 liralara dayanmış oyun fiyatları aradaki birim farkını bile hesaplayabileceğini sanmıyorum bu sığ bakış açınla. Zaten senin gibilerin başka söyleyecek bir şeyi yok. Hep aynı temelsiz saçma sapan argümanla çıkıp geliyorsunuz.
 
Söz konusu oyun ise orijinal olarak almam için bana bir fayda sağlaması lazım. Online mod, durmadan gelen güncellemeler gibi... Hikayesine bakıp çıkacağım oyunu korsan olarak edinmeyi düşünebilirim.
Eğer söz konusu uygulamalar ise uygulamayı bilgisayarımda ne kadar barındıracağım önemli. İndirip, işimi görüp ardından sileceksem korsan düşünülebilir lakin uzun süre boyunca bilgisayarımda duracaksa güvensiz bir uygulamayı bilgisayarımda uzun süre tutmak istemem.

İşte aradığım cevap. Bana katkısı yoksa neden para vereyim?
 
İşte aradığım cevap. Bana katkısı yoksa neden para vereyim?

Bu bakış açısıyla hiçbir oyuna para verilmez. Online diye para veririm mantığı da saçma. Online oyunlarda online olmayan oyunlardan bir farkı yok. Aynı şeyi tek başına yapmak yerine bu sefer farklı insanlarla beraber yapıyorsun. Buna asıl para verilmemeli bence. Zaten bu sistem para amaçlı kuruldu.
 
Ben kullanmıyorum uzun bir süredir, Steam ile tanışmadan önce hep kullanırdım ancak şu an asla. Sadece Steam'in sağlamış olduğu hizmetler bile satın almam için bir sebep benim için.

Onun dışında korsan oynayana karşı değilim fakat orijinal alanlara dokunmadığı sürece. Çok görüyorum çünkü orijinal alanlara aptal gözüyle bakanları, ben senin yaptığın yanlış hareket için sana kızmıyorum ama sen, ben doğruyu yapıyorum diye bana hakaret ediyorsun. Hem suçlu hem güçlü bildiğiniz, bu tarz düşünenlerden nefret ediyorum onun dışında isteyen korsan kullansın takmıyorum.
 
Çok sık oyun satın alan birisiyim. Ve 2000 lerde çıkan oyuna bile 40 tl ödemişliğim var. Yani kullanmıyorum ama kullanılmasına karşı değilim. Belki maddi durumu yoktur başka sıkıntısı vardır yani karışmam kullanada.
 

Geri
Yukarı