Korsan oyun kullanıyor musunuz?

Korsan kullanıyor musunuz?


  • Oy verenlerin toplamı
    1.166
Hocam virüs kaptınız mı hiç?

Geçmiş zamanda, önüme gelen ilk siteden indirmeye kalktığım dönemde çok. 2 GB trojan bile indirdik setup dosyası olan trojan mı olurmuş? Oluyormuş.

Tabii format ata ata, zamanla öğrene öğrene hiç kapmadık. Aşağı yukarı 8 senedir sayısız program ve oyun indirdim sıfır virüs.
 
Korsan oyun kullanmayı 5 yıl önce bıraktım ve oyun kısmında korsana karşıyım ama yıllık bilmem kaç yüz dolar olan ve üniversitede kullanılması zorunlu olan bazı programları maalesef korsan kullanmak durumundayım, malum bazı üniversiteler bunun lisansını da vermiyor. Tabii düzenli bir gelirim olduğu zaman bu tarz ürünlerde de yavaş yavaş orijinale kayacağım, olur da ihtiyacım olup kullanmaya devam edersem.
 
Karşıyım diyenlerin Windows'larının korsan olduğuna eminim.
Bu gerçekten doğru. Ben bile orijinal Windows 11 alamıyorum. Çünkü 5700 TL fiyatı var (Pro sürümü).

Bütçesi el verenler elbette orijinal alsın, orada bir sıkıntı yok. Fakat bütçesi el vermeyenleri de zorlamanın bir manası yok. Çoğu oyun artık 1000 TL ve üzerine çıktı. Her ne kadar dolar karşılığı 40 doların altında olsa da Amerika'da dolarla maaş alınıp 60/70 dolara oyun alınıyor. Türkiye'de ise 11 küsür bin TL maaş alınıp 1100 TL'ye oyun alınıyor. Bu durum 2013 yıllarında da böyleydi. 2013 yılında da 800 TL asgari ücret ile 120 TL'ye oyun alınıyordu. Türkiye'de oyun almak her zaman için pahalı.

Korsan Türkiye'de meşrudur, bu bir gerçek. Emin olun "Korsan kullanmayın, zararlıdır" diyenlerin çoğu Windows'u ucuz ürün anahtarlarıyla veya korsan olarak kullanıyor. "Korsandan uzak durun" diyenlerin arasında Microsoft Store üzerinden veya Vatan Bilgisayar gibi perakendecilerden orijinal Windows alanlar maksimum %5'tir. Çoğu ucuz anahtarlarla veya korsan yazılımlarla etkinleştirilmiş Windows kullanıyor. Ben bile orijinal Windows alamıyorum mesela.

Korsanın etik olarak yanlış bir şey olduğunu ve pratikte de zararlı yazılım gibi riskler barındırdığını herkes biliyor. Fakat Türkiye'de yaşadığımızı da unutmamamız gerekiyor.
 
Korsan oyunu Düzgün indirmesini ve kurmasını bilirsen hiç birşey olmaz.İndirimlerde bile oyun zar zor alınıyor 😃 Ne yapsın bu millet? Oynamasın mı?
 
Nadiren kullanıyorum ve kullanılmasında da bir sakınca görmüyorum.
 
Eskiden oyunlara verecek kadar param olmadığından dolayı kullanıyordum ama şuan durumum oyun alacak kadar var ve sadece orijinal kullanıyorum. Korsan kullananlara laf atanların ***. Çok paran varsa alamayanlara da al o zaman dümbük.
 

Geri
Yukarı