Korsan program indirmemelisiniz

Arkadaşlar merhaba, bu yazıları korsan uygulama kullanmak isteyenler için yazıyorum. Eğer bilgisayarınızın iyiliğini düşünüyorsanız asla korsan uygulama kullanmayın. Bunu örneklerle anlatacağım:
Herkesin bildiği Full uygulamalar indir diye bir site var (siz hangi site olduğunu az çok anladınız).
YouTube'da gördüğüm bir video sonucu:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Linki budur isteyenler izleyebilir.
Bu sitede bulunan CCleaner adlı programı indirdim:
Gördüğünüz üzere 1 tane setup dosyası ve 1 tane patch adlı dosya var ki bu dosya uygulamamızı kullanmamız için gereken patch uygulaması ki sıkıntı burada başlıyor.

Eki Görüntüle 2054897

Ccsetup619 adlı dosyayı VirusTotal'de tarattım fakat hiçbir sıkıntı yoktu.
Patch dosyasını RAR'dan çıkartıp tarattığımda ise korsanın gerçek yüzüyle karşılaştım:

Eki Görüntüle 2054901

Gördüğünüz üzere korsanın gerçek yüzü buradan belli oluyor. Korsan uygulamayı bilgisayarınız sağlığı için kullanmayın.

Kanka 15 yıldır crack kullanıyorum bir kere virüs bulaştırmadım siz nasıl beceriyorsunuz bilmiyorum, şu anda crack olarak indirdiğim oyunları Steam'den indirsem rahat 3000TL'lik olmuştum siz düşünün.

Sen bir oyun yapıyorsun mesela. O kadar uğraştınız o oyun için 450 lira fiyat koydunuz. Ama millet gidip senin oyununu korsan oynasa hoşuna gider mi? Gitmez.

Eğer sevdiğim bir oyun 2000TL ise almam, veya 800 TL ve üstü ise almam. Ama 450 TL ise alırım, anlamışsındır diye düşünüyorum.

Ayrıca o oyun elbet bir gün kırılacağı için dert etmezdim, alan alır almayan almaz.

Kanka 15 yıldır crack kullanıyorum bir kere virüs bulaştırmadım siz nasıl beceriyorsunuz bilmiyorum, şu anda crack olarak indirdiğim oyunları Steam'den indirsem rahat 3000TL'lik olmuştum siz düşünün.

15 yılda kim bilir kaç oyun oynadınız. Steam de şu an bir oyun 70 dolar olabiliyor yani 2K. Siz o 3000'in yanına 1 sıfır ekleyin 😀

Her ne olursa olsun korsan kullanmamalıyız.

Bak dostum orijinalini bulamayacagin oyunlar programlar mevcut bunu anlamak zor olmamalı bunun haricinde de bazı uygulamalar ciddi mana da satın alamayacağın kadar pahalı örnek tekla, SolidWorks vs. durum böyle iken senin dediğin ne kadar doğru yine tartışılır ki bu benim dediğim de öğrenmek amaçlı istediğim şeyler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı