Arkadaşlar mesela eskiden 40 bin liralık 24 ay aylık bin lira kredi ödüyorsun ama artık her ay aynısı ödemiyormuşsun galiba, o nasıl işliyor?
Kredi taksitleri sabittir.
3-6-9-12-24 aylara göre vade farkını soruyor ya da balon ödemeli sistemi soruyor gibi.
3-6-9-12-24 aylara göre vade farkını soruyor ya da balon ödemeli sistemi soruyor gibi.
Vade farkını soruyorsa da; yapacağın ödemeyi ne kadar fazla taksitlendirirsen yani süreci ne kadar uzatırsan ona göre vade farkı biniyor.
5000 liralık bir ürünü 6 taksit yaparsan düz hesapla 830 lira yapıyor fakat biz bu ürünün fiyatını tek seferde ödemediğimiz için bu 5000 liralık ürün oluyor bize 5500 mesela. Aylık ödeme de ona göre hesaplanıyor. 12 ay yapsaydın 6000 lira olurdu gibi yani.
Çok güzel anlattım değil mi?
Hocam çok iyi anlattınız ama ben bunu sormuyorum.
İlk cevabım sorunuzun cevabıdır hocam.Eğer kredi çekersen aylık asgari ödemesini yapmazsan ödediğin ücret değişir (üstüne faiz biner). Taksitli bir ürün alırsan da aynı şekilde taksidini ödemezsen üstüne fark biner. Yani ödemelerini aksatmadığın sürece aynı tutarı ödersin.
Arkadaşlar mesela eskiden 40 bin liralık 24 ay aylık bin lira kredi ödüyorsun ama artık her ay aynısı ödemiyormuşsun galiba, o nasıl işliyor?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.