Kredi sistemi nasıl işliyor?

dark07

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar mesela eskiden 40 bin liralık 24 ay aylık bin lira kredi ödüyorsun ama artık her ay aynısı ödemiyormuşsun galiba, o nasıl işliyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer kredi çekersen aylık asgari ödemesini yapmazsan ödediğin ücret değişir (üstüne faiz biner). Taksitli bir ürün alırsan da aynı şekilde taksidini ödemezsen üstüne fark biner. Yani ödemelerini aksatmadığın sürece aynı tutarı ödersin.

3-6-9-12-24 aylara göre vade farkını soruyor ya da balon ödemeli sistemi soruyor gibi.

Vade farkını soruyorsa da; yapacağın ödemeyi ne kadar fazla taksitlendirirsen yani süreci ne kadar uzatırsan ona göre vade farkı biniyor.
5000 liralık bir ürünü 6 taksit yaparsan düz hesapla 830 lira yapıyor fakat biz bu ürünün fiyatını tek seferde ödemediğimiz için bu 5000 liralık ürün oluyor bize 5500 mesela. Aylık ödeme de ona göre hesaplanıyor. 12 ay yapsaydın 6000 lira olurdu gibi yani.
Çok güzel anlattım di mi?

3-6-9-12-24 aylara göre vade farkını soruyor ya da balon ödemeli sistemi soruyor gibi.

Hocam vade farkını biliyorum da kredi çekiceğim zaman mesela 100 binlik kredi 24 ay taksit aylık 6 bin bundan 12 ay sonra da mı 6 bin öderim yoksa daha fazla mı öderim ödediğim aylık miktar 24 ay boyunca aynı mı kalır?

Vade farkını soruyorsa da; yapacağın ödemeyi ne kadar fazla taksitlendirirsen yani süreci ne kadar uzatırsan ona göre vade farkı biniyor.
5000 liralık bir ürünü 6 taksit yaparsan düz hesapla 830 lira yapıyor fakat biz bu ürünün fiyatını tek seferde ödemediğimiz için bu 5000 liralık ürün oluyor bize 5500 mesela. Aylık ödeme de ona göre hesaplanıyor. 12 ay yapsaydın 6000 lira olurdu gibi yani.
Çok güzel anlattım değil mi?

Hocam çok iyi anlattınız ama ben bunu sormuyorum.

Hocam çok iyi anlattınız ama ben bunu sormuyorum.
Eğer kredi çekersen aylık asgari ödemesini yapmazsan ödediğin ücret değişir (üstüne faiz biner). Taksitli bir ürün alırsan da aynı şekilde taksidini ödemezsen üstüne fark biner. Yani ödemelerini aksatmadığın sürece aynı tutarı ödersin.
İlk cevabım sorunuzun cevabıdır hocam.
Kısaca evet, aynı tutarı ödersiniz 24 ay boyunca aynı kalır.

Arkadaşlar mesela eskiden 40 bin liralık 24 ay aylık bin lira kredi ödüyorsun ama artık her ay aynısı ödemiyormuşsun galiba, o nasıl işliyor?

İnternetten alırsan mantık şöyle senin kartından peşin çekiyor tüm taksitleri sen o taksidi site yerine aylık olarak bankaya borç olarak ödüyorsun kartının bakiyesinden düşüyor yani kredinin.

Screenshot_2024-12-06-02-11-50-763_com.android.chrome-edit.jpg

Örnek 50.000₺ 24 ay ödemek istersen taksitler sabit. 1ay da 24 ay dahil.
50.000 ortalama 86.000 geri ödeme oluyor.
Screenshot_2024-12-06-02-15-59-869_com.android.chrome.jpg

Screenshot_2024-12-06-02-15-35-170_com.android.chrome.jpg

12 ay ile 24 ay arasında 3600 vs 5600 tl.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı