Krize rağmen insanların hiçbir şeyden geri kalmaması

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evinin olduğunu varsaydığım ya da ailesiyle yaşayan bekar biri şuan asgari ücretle dahi istediğini yer içer ve alır tabiki aşırı lükse kaçmayarak. Henüz çalışıp para kazanmayan ya da öğrenci olan arkadaşların böyle yorumlar yapması normal, yinede bu demek değildir ki ülkede ekonomi çok düzgün fiyatlar çok uygun. Yine de bir şekilde hayat sürüyor.
Tabii 30 yaşında baba evinde kalırsak geçinmesi kolay :)
 
Ekonominin krize girmesinin bir göstergesi de alt kesim ile üst kesim arasındaki gelir makasının açılması gösterilebilir. Sen ben lüx bir restoranda yemek yiyemeyebiliriz belki ama bu durum ülkenin geri kalanını yansıtmıyor.
Ben de Muğla'da yaşıyorum. Şükür(!) başımızı sokacak bir evimiz var. Bölge yaz-kış yeşil olduğu için pazara çıkmadan meyve - sebzemizi bahçeden karşılayabiliyoruz. Bu haldeyken bile yarını; hatta 1 hafta sonrasını düşünerek hareket etmek mecburiyetinde kalıyoruz.
Dibimizde 3 tane plaj var. Buranın yerlisi olarak son 1 yıl içerisinde 2 ya da 3 kez denize gitmişimdir. Ama ne hikmetse Ankara, İstanbul gibi uzak şehirlerden gelen insanlar yarın yokmuş gibi alışveriş yapıp sabahtan akşama kadar gezip tozuyorlar. Gelenler emekli mühendis, emekli polis amiri gibi döneminde iyi kazanan ve emekli maaşı da iyi olan insanlar.
Çok uzun değil; 25-30 yıl önce ülkede adamakıllı okumuş insan yokken eldeki tahsilli insanlara çok yüksek miktarlarda maaş akıtılmış. Birazcık kafayı çalıştıranlar ev- arsa alıp parayı uzun vadede değerlendirmeyi seçmiş. Şimdi de bu yatırımın meyvesini yiyorlar.
Gençler de ya miras malını eziyorlar ya da eldeki gayrimenkul kira gelirini yiyorlar. Olan bu :)
 
Şu şükür etmelisin diyen beyin yoksunlarına cidden acıyorum. Yahu yiyecekten bahsediyoruz? Tatil olsa neyse araba olsa neyse veyahut ev yiyecekten bahsediyoruz cidden iyi misiniz? Bir de hep Afrika'yı örnek gösteriyorsunuz. Kardeşim Avrupa ülkesiyiz ya bırakın artık şu bahanelerinizi kendinizi en fakir ülkeyle kıyaslamayın. Her zaman en iyisiyle kıyaslayın. Siz hep en kötüsüyle kıyaslanırsanız vay halinize...
 
Kendimden örnek vereyim: Babamın durumumuz iyiyken aldığı bir arabası var ama içine mazot atsam bütün maaşım ona gider diye işe gitmek için bile binemiyorum. Eskiden et, tavuk, sucuk, sosis, salam, kaşar soframızdan eksik olmazdı, şimdi alamıyoruz. Ben maaşımı kendi gezmeme, giyimime harcamıyorum, faturaları falan ödeyerek aileme ufak da olsa bir katkıda bulunuyorum. Babam çalışmadığı için emekli maaşıyla geçiniyoruz, evimiz bizim değil de kira olsa büyük ihtimal şu an duvarları kemiriyor olurduk. Bir bilgisayar hobim var; adına da hobi denirse, zor bela para biriktirip ekran kartı ve monitör aldım, o lüks sayılabilir. Ben diğer gençler gibi üstüne başına para harcayıp arkadaşlarıyla kafelerde takılan birisi olmamama rağmen maaşım yetmiyor, düşün harcasam ne olurdu... Ek olarak da ulaşımımı öğrenci kartıma aylık 78 TL abonman yaparak sağlıyorum, öğrenciliğim bitince bir büyük darbe de oradan gelecek.
 
Son düzenleme:
Gel de ülkede yokluk olduğuna inan herkesin elinde kaç milyarlık telefonlar var iphone falan her yeri geziyorlar arabadan inmiyorlar virüs de dinlemiyorlar. Ben 2 sene buradaki arkadaşımla hiç görüşmedim yeni yeni görüşüyoruz. Millet ne kadar umursamaz ya bu yüzden virüs turkiyede kalıcı.
 
Kendimden örnek vereyim: Babamın durumumuz iyiyken aldığı bir arabası var ama içine mazot atsam bütün maaşım ona gider diye işe gitmek için bile binemiyorum. Eskiden et, tavuk, sucuk, sosis, salam, kaşar soframızdan eksik olmazdı, şimdi alamıyoruz. Ben maaşımı kendi gezmeme, giyimime harcamıyorum, faturaları falan ödeyerek aileme ufak da olsa bir katkıda bulunuyorum. Babam çalışmadığı için emekli maaşıyla geçiniyoruz, evimiz bizim değil de kira olsa büyük ihtimal şu an duvarları kemiriyor olurduk. Bir bilgisayar hobim var; adına da hobi denirse, zor bela para biriktirip ekran kartı ve monitör aldım, o lüks sayılabilir. Ben diğer gençler gibi üstüne başına para harcayıp arkadaşlarıyla kafelerde takılan birisi olmamama rağmen maaşım yetmiyor, düşün harcasam ne olurdu...

Ver yetkiyi gör etkiyi 😎👌 (!)
 
Mesela bende 2018 de zor bela stajdan aldığım parayla bilgisayar topladım aylık 1200 TL veriyorlardı o zaman 4200'e topladığım bilgisayar şu an 0'ı tek tek bulup toplasam 11k ediyor düşünebiliyor musunuz? :D
 
Mesela bende 2018 de zor bela stajdan aldığım parayla bilgisayar topladım aylık 1200 TL veriyorlardı o zaman 4200'e topladığım bilgisayar şu an 0'ı tek tek bulup toplasam 11k ediyor düşünebiliyor musunuz? :D

Suyun varmı? Var sus ozaman fötöcü! (!)
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı