Kubuntu 20.10 vs Kubuntu 20.04. 1 LTS

Bir de şöyle bir durum var. Mesela Opera browser. Adamlar testlerini LTS versionlar üzerinde yapıyorlar. Keza Android Studio vs. LTS olmayan kullanırsan uyumsuzluklar çıkabilir üçüncü parti uygulamalarla.

Linux'un kde, gnome vs. olması sadece kullanım zevki ve kullandığın makinenın ekran kartının ve işlemcisinin gücü açısından fark eder. Kde en çok kaynak kullanan ama ben de en çok Kde'yi seviyorum. Ama bilgisayar güçsüzse Lubuntu, Xubuntu gibi diğer desktopları kullanan sürümleri tercih etmek gerekir.

Bir de güvenlik açısından şöyle bir durum var ama bu benim kanaatim. Başkası alakası yok diyebilir. Ubuntu'yu canonical çıkartıyor, Fedora'yı redhat ve sanırım Redhat'i de Oracle satın aldı. OpenSUSE keza öyle... Yani bunların arkasında Microsoft gibi sağlam firmalar var. Ama diğer Linux'ların birçoğunun arkasında bu ana işletim sistemlerini alıp düzenleyen, özelleştiren topluluklar var. Yarın öbür gün bunların kötü amaçlı bir şey yapamayacakları ne malum veyahut bunlardaki güvenlik önlemleri bahsettiğim firmalardaki kadar yüksek mi, yarın öbür gün bir hacker vs. bunların Source kodlarını tuttuğu yere çaktırmadan zararlı bir kod ekleyebilir mi çaktırmadan? Bu yüzden ben arkasında gerçek bir firma olmayan Linux'ları kullanmıyorum. Ama dediğim gibi kişisel düşüncem.
 
@gnuginar siz Arch ile karıştırdınız galiba. Arconun kurulumu çok kolay. Calamares var çoğu dağıtım gibi.

İnternete Arco yazdığım vakit Arch çıkıyor. Karıştırmış olabilirim.
Şu şekilde.
Adsız.png
 
@gnuginar ben XFCE'yi uygun gördük diye hatırlıyorum ama Cinnamon istiyorsan o da olur. Bilgisayarın kaldırırsa ne âlâ. Belki kaldırır ama senin için XFCE daha uygun bence, benim görüşüm budur.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı