Kulak Zarımın Delindiğini Düşünüyorum

3 -4 hafta önce burnum çok tıkalıydı ve çok öksürüyordum. Doktora gittim ilaç yazdı bir de ağıza sıkılan fısfıs verdi. Bir gün banyo yaparken kulağıma su tuttuktan sonra az duymaya ve kulağımın içinde bir şey var gibi hissediyordum. Birkaç gün sonra kulak içi kulaklık ile son ses müzik dinledim, kulaklığı çıkardıktan sonra sesleri çok az duymaya başladım. Kulağım ağrıyordu ve ateşim çıktı. Diğer gün kulağım az duyuyordu ve okulda ateşim çıkmıştı eve gelirken eczaneden ateş düşürücü aldım ilacı içtim ateşim düştü. Sonra doktora ateşim var, boğazım ağrıyor, burnum çok tıkalı ve kulağımın az duyduğunu söyledim. 3 tane ilaç yazdı ilaçları kullanıyorum şu an kulağım az duyuyor ve hava sesi geliyor. Kulağıma kendi sesimi çok fazla duyuyorum ama kulağım ağrımıyor, kulağıma ne olmuş olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Antibiyotik kullanıyorum, delici bir şey sokmadım, gittiğim doktor KBB değildi, kulak içi kulaklığı kullanmayı bıraktım hoparlör kullanıyorum, az duyduğum için hoparlör sesini %100 yapıyorum.
Güzel antibiyotik verdiyse dediğin gibi kulaklık da geçene kadar kullanmaz isen 3 gün içinde düzelmeler başlar. Yazılan ilaçların adını yaz istersen diğerlerini tahmin ediyorum da antibiyotik çeşidini doğru vermiştir umarım. Doğru olanı verdiyse dediğim gibi 3 gün içinde rahatlamaya başlarsın, çok sıcak ortamlarda bulunma öksürük balgamlı ise günde bir, iki çay kaşığı balı yersen biraz daha rahatlar boğazın.

Gitmiş olduğun doktor ilgili şikayetler üzerine mutlaka "Otoskop" ile kulağını kontrol etmiştir diye tahmin ediyorum.
Sağlık ocağı türü bir yer ise onu bile kontrol etmiyor bazı doktorlar :D Şikayetlere göre ilaç verip gönderiyor.

Sağlık ocağı türü bir yer ise onu bile kontrol etmiyor bazı doktorlar :D Şikayetlere göre ilaç verip gönderiyor.

Otoskop ile kulağımı kontrol ettiklerini hatırlamıyorum , etmiş olabilirler ve biraz önce banyo yaptım kulağım biraz açıldı gibi geldi , kulağıma su tutmadım ama kafama tuttum

Otoskop ile kulağımı kontrol ettiklerini hatırlamıyorum , etmiş olabilirler ve biraz önce banyo yaptım kulağım biraz açıldı gibi geldi , kulağıma su tutmadım ama kafama tuttum
Kulağına bir şey soksalar hatırlardın diye umuyorum :) Doktorun verdiği ilaçları kullanıp KBB randevusu al, müsait bir vaktinde kontrole git. Kulak o kadar önemli bir duyu ki anlatamam sana, kaybetmeden anlaşılamıyor değeri. İnsanoğlunun her bir duyusu paha biçilemez bir değer.

Anadolu bölgesindeki çoğu hastahanede "Serum" dışında tedavi yöntemi uygulanmadığını gözümle gördükten sonra inanırım :) Bizim aile hekimi inanılmaz derecede ilgili - bilgili ve çok karakterli bir insan, o yönden çok şanslıyız.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı