Kullandığınız ekran kartını yorumlayın

Herkese iyi forumlar.
Sizden isteğim herkesin kullandığı ekran kartını belirtip deneyimlerini paylaşması. Böylece belki ekran kartı almak isteyip kararsız kalanlar arkadaşlara ışık tutmuş oluruz.

Ben başlıyorum:
1050 Ti kullanıyorum. OC ile birlikte hala istediğim performansı alabiliyorum. Zamanının iyi kartıydı.
Gt630 M nefret duygusu neyse oda o
 
ATI Radeon HD 3450 - 256 MB DDR2 (Sapphire)
Berbat bir kart diyebilirim. Sadece görüntü almaya yarıyor. 40 yıllık oyunları bile zor açıyor, tek yaptığı şey ısı üretmek. Fanı bile yok, uyduruk bir pasif soğutması var o da boşta bile 78 dereceye çıkmasına yol açıyor ve oyun açarsam kart çok yüksek derecelere çıkıyor ve Windows'dan donanım çıkarma sesi duyup görüntümü kaybediyorum. PC'yi kapatıp açmadan da görüntü geri gelmiyor. Bu sebeple kullanmak için altına bir fan koymak şart. 256 MB'lık çok fazla olan belleği her oyunun masaüstü kısayolunu görmenize yetiyor ve bu kart için beklentilerin üstünde bir şey. Sürücü desteği düz Windows 8'i destekliyor en fazla ve o sürücü ise 2012 civarından kalma. Windows 8.1'e Windows 8 sürücüsünü kurunca kurulabiliyor fakat Windows 10, 11 ve gelecekte çıkacak Windows'larda sürücü çalışmıyor. Açıkçası video vb. izleyim, günlük işlerimi halledeyim diye eski bir sistem aldıysanız bu ekran kartını takmak yerine mümkünse onboard olarak görüntü almak daha mantıklıdır çünkü kendisi çıktığı yıl olan 2007'nin bile giriş seviyesinin altında bir kart.
Karta puanım: 2/10
 
Son düzenleme:
GAINWARD GeForce GTX 1650 GHOST 4GB D6 GDDR5 128 Bit Ekran Kartı - Gaming.Gen.TR
Full yük altında 70 dereceyi geçtiğini görmedim soğutmasından çok memnunum, üstüne sessiz bir kart, 60 dereceye kadar fan çalıştırmıyor fanlar çalıştığında bile ses inanılmaz düşük.

Mağazada GDDR5 gözükse bile elime geldiğinde hem kutusunda, hem de CPU-Z gibi programlarda GDDR6 yazıyordu ve gözüküyordu. İlginç ama güzel bir sürpriz.

Performansına bakılacak olursa sonuçta 1650 olduğundan orta seviye bir kart ama diğer modellerine kıyasla gayet güçlü. Hele önceki kartım RX560 olduğundan bu benim için nimet gibi bir kart ( Bir daha asla AMD ekran kartı kullanmam )

7/10
 
Aslında tüm bunlar beklenti meselesi :) GT730'dan memnun sayılırım çünkü oynadığım en ağır oyun ya GTA 5'tir ya da Alien: Isolation :) 940MX'ten de memnunum, GT730'un açamadığını bu kart bana açabiliyor zaten :)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı