Kur düşmesine rağmen donanım fiyatları düşmüyor

Ticaret bilmeyen insanlar fırsatçı der olmuş, yazık. Sen bir Mali 1 USD 8 try almışsın ve 7 Try'e düşmüş. Sen o Mali 7 Try'den satarsan eğer USD 8'e çıktığı zaman sen cirondan değil karından verirsin. O yüzden bir adam 1500 TL'ye X ekran kartı alıp 1600 TL'ye satıp 1700'e yenisi almaz, alamaz. Siz istiyorsunuz ki anında düşsün e düşsün de adam yeni tedariği sizin bağışlarınızla mı alacak? Bilmediğiniz şeyler hakkında popülist yorumlar yapmayın. Ülkenin şu şartlarında adam malını sattığında tedarik de yapabilmeli.

Dediğiniz doğru fakat yazıyı okursanız ben fiyatların düşmemesinin değil artmasının nedenini sordum.
 
Elbette stok problemi de vardır fakat ben daha çok Türk insanını, Türk esnafının açgözlülüğüne veriyorum bu durumu. Dolar kuru yükseldiği günün ertesi sabahı, kur yükselişi fiyatlara direk yansırken, dolar son 1 ayda 8,50'lerden 7,35'lere inmesine rağmen 1 aydır hiç bir fiyata yansımadı bu fiyat düşüşleri. Doğrudur belki stokları yüksek kurdan doldurmuş olabilirler fakat her şeyin cemeresini vatandaş, tüketici çekmek zorun da mı bu ülkede?
 
Ticaret bilmeyen insanlar fırsatçı der olmuş, yazık. Sen bir malı 1 USD 8 TRY almışsın ve 7 TRY'e düşmüş. Sen o malı 7 TRY'den satarsan eğer USD 8'e çıktığı zaman sen cirondan değil karından verirsin. O yüzden bir adam 1500 TL'ye x ekran kartı alıp 1600 TL'ye satıp 1700'e yenisi almaz, alamaz. Siz istiyorsunuz ki anında düşsün e düşsün de adam yeni tedariği sizin bağışlarınızla mı alacak? Bilmediğiniz şeyler hakkında popülist yorumlar yapmayın. Ülkenin şu şartlarında adam malını sattığında tedarik de yapabilmeli.
Sorun, tedarik ettiği kurdan değil, stok olmadığı için üstüne daha da koyup satması. Bugün dolar 1 kr artığında 10 kr ekleniyor fakat düştüğünde 3 kr gerileme dahi olmuyor. Ticaret ahlakı sıfır.
 
IMG_20201225_093149.jpg
 

Yeni konular

Geri
Yukarı