Kutusu ve Faturası Olmayan Garantili Ürün

Katılım
4 Ocak 2017
Mesajlar
2.068
Makaleler
3
Çözümler
3
Merhaba arkadaşlar. 2. el olarak almış olduğum MSI Z270 GAMING M7 anakartım var. Satıcı bana faturayı müsait bir zamanda vereceğini söylemişti ancak vermedi. Kendisi ile iletişimimiz koptu. Anakartın halen garantisi devam ediyor. MSI'ı arayıp durumu bildirdiğimde faturası olmadan işlem yapamayacaklarını söylediler. İsmini tam hatırlamadığım bir firmayı arayıp oradan faturayı istememi istediler. Bu firma MSI ürünlerini Türkiye'ye getiren firmaydı sanırım. Bu firmayı aradığımda bana satıcının söylediği gibi ürünün Vatan Bilgisayara satıldığını faturanın kopyasını sadece Vatan Bilgisayarın verebileceğini söyledi. Bunun üzerine Vatan Bilgisayarı aradım satıcının adı ve soy adıyla beraber Vatan Bilgisayardan satıldığı doğrulandı ancak faturayı bana değil sadece satıcı bizzat kendi şubeye giderse alabilir dediler. Satın aldığım kişi ile iletişim kuramıyorum.

Anakartımda 3. ve 4. RAM slotları çalışmıyor. 1 ve 2. RAM slotlarına RAM takınca bir sistem açılıyor. Ancak 3 veya 4. slota RAM takılırsa sistem açılmıyor. Tek tek veya çeşitli kombinasyonları denedim.

Garanti ile çözülmeyecek ise para ile tamir yaptırma imkanım var. Bu tür konulardan anlayan tamirci bulunabilir mi?
Ek olarak;
1123123.jpg

Pinlerde bir sıkıntı var mı?
 
Çözüm
Son 4 pin bariz eğik fark ettiysen diğer pinler ile sırası tutmuyor. Kendine güveniyorsan düzeltmeyi dene ya da güvendiğin birine düzelttir.
Ek Açıklama 2019-06-20 231200.png
İşlemci pinlerinde sıkıntı olabilir mi?
Bu benimde aklıma geldi. Yukarıda fotoğrafını paylaştım. RAM'ler çalışıyor, daha önceki anakartımda dual channel olarak kullanıyordum. Bu durumda işlemcide de bir sıkıntı olamaz. Anakartın pinlerinde sıkıntı olabilir mi?
Dikkatimi çeken 1 parçayı sarı ile işaretledim burası normal mi?
 
O neymiş canım öyle müsait zamanda fatura vermek. Adam güvenilir mi ? Diğer ürünlerinde böyle bir sıkıntı var mı? Sizi ekmiş olabilir. Biraz uyanık olmak lazım. Konumuza gelecek olursak o pin işlemcinin RAM kontrol bölümüne denk geliyor olabilir ve o olmadığı zamanda 2 slot devre dışı kalmış olabilir.
 
Aynı anda yazdık sanırım yeni gördüm fotoğrafı. 3 ve 4. slot aynı anda çalışmaması slottan dolayı olma ihtimalini azaltıyor bence. Pin hakkında görmeden net bir şey söylemek mümkün değil ama bana fazla eğik geldi düzeltmeye çalışın kredi kartı türevi şeylerle. Hafif ittirseniz düzelecek gibi.
 
O neymiş canım öyle müsait zamanda fatura vermek. Adam güvenilir mi ? Diğer ürünlerinde böyle bir sıkıntı var mı? Sizi ekmiş olabilir. Biraz uyanık olmak lazım. Konumuza gelecek olursak o pin işlemcinin RAM kontrol bölümüne denk geliyor olabilir ve o olmadığı zamanda 2 slot devre dışı kalmış olabilir.
Urunu Letgo uzerinden almistim. Satici urunu bana kutusu ile teslim etti ancak elde kutu islanip kullanilamaz hale gelince ben kendim attim. Urunu alirken faturanin kayip oldugunu kopyasini cikartip getirecegini soylemisti. Hatta getirmiste ama is yerine ben olmayinca pek ise yarar is arkadaslarim emanet kabul etmemis. Aksi gibi bu zamanda benim de telefonum bozuldu. Bir ufak tamir gecirdi. Sifirlanmis olarak geri aldim. O zamandan beri satici ile butun iletisimim koptu. Cok ugrastim ama hicbir yerden bulup ulasamadim.
 
Son 4 pin bariz eğik fark ettiysen diğer pinler ile sırası tutmuyor. Kendine güveniyorsan düzeltmeyi dene ya da güvendiğin birine düzelttir.Eki Görüntüle 406834
O kadar bakmama rağmen hiç fark etmedim sadece işaretli olan yamuk gibi geldi. Bu 4 pinden dolayı olabilir. Onları düzeltmeyi deneyeceğim.
 
Vatan bilgisayarı bilmiyorum ancak vestel'in bir mağazasında yeğenim için telefon almıştık bir süre sonra fatura kaybolunca kendim gidip durumu izah ettim kendisi yeğenim dedim ve vestelde yetkili birisi bir sorun çıkarmadan direk fatura çıkarıp verdiler.

Bence Vatan bilgisayara yüz yüze konuşmaya git dürüstçe ikinci el olarak aldığını ve adama ulaşamadığını belirt. Belki yetkili birisi insiyatif alıp yardımcı olabilir.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı