KVK'dan ücret iadesi talep etmek

Katılım
13 Mart 2015
Mesajlar
32
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Problemim başlıkta belirttiğim gibi KVK'dan ücret iadesi talep etmek.
Sony Xperia Z5 Premium telefonumu bundan birkaç ay önce kulaklık jakı arızası ve anakart arızası yüzünden KVK'ya garantiye verdim. Ve bana ''SWAP'' cihaz verdiler. Fakat yeni telefonda farklı bir anakart arızası ve yeniden kulaklık jakı arızası yaşadım. Tekrar garantiye verip bugün telefonu geri aldım. Anakartı ve jak'ı değiştirmişlerdi. Fakat şu an kulaklık jakı girişinden baktığımda ekranın rengini görüyorum yani açıklık var bu telefonun suya dayanıklılık özelliğini devre dışı bırakıyor. Pazartesi günü bu sorun yüzünden tekrar götüreceğim. Ve bu 3. sefere tekabül edecek. Acaba telefonun ücretini geri alabilir miyim ? Veya üst model ile değiştirme talebinde bulunabilir miyim ? Çünkü bu modelde cidden kronik sorunlar var. Sizce KVK'nın tutumu nasıl olur? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Telefonun anakartı değiştiği halde aynı problemleri tekrar yaşadıysan ''Ayıplı Mal'' olarak İlçe Hakem Heyetine başvurabilir ve para iadesi isteyebilirsin diye biliyorum. Nitekim 2 ay önce benzer bir durum başıma gelmiş ve İlçe Hakem Heyetine başvuruda bulunmuştum. Sonuçlanmasını bekliyorum.
 
Aylar sonra gelen bilgilendirme;
Telefonu 5. kez servise verdim aynı zamanda hakem heyetine başvurdum.
KVK değişim kararı verdi ellerinde telefon olmadığı için üst model yerine aynı cihazın çift sim kartlısını vermek istediler. Ret edip para iadesi istedim şimdi ya Sony kararı ile ya da hakem heyeti raporu ile paramı geri alacağım.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı