KVR13n9S8/4 RAM değişimi sonrası sistem kendine restart atıyor

hornsus44

Hectopat
Daha fazla  
1. ve 3. slotlara 4+4 Total'de 8 GB RAM takıyorum ama bilgisayar BIOS ekranına gelip restart atıyor.

Anakartım:

RAM:

Sorun nereden kaynaklanıyor?

ss1 processor ram.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle daha önce hiç çift ram takmadıysanız, 2 - 4 takın, olmaz ise 1 inci slotta tek tek sonra 2 inci slotta tek tek deneyin. Slot problemi olsa açmaz gibi ama belli de olmaz bir kaç deneme ile slot ya da stick belli olur.

Son düzenleme:
Yok bütün slot kombinasyonlarını denedim olmadı.
Arkadaş ddr3 dediniz ddr3, 1333mhz dediniz 1333mhz, anakart özelliklerinde 4x4 total 16gb ram e biz zorlamayalım dedik total 8gb taktık, daha ne var ya? daha ne istiyo benden bu alet? hayret bişey ya

Biraz mantık yürütecek olursak, RAM bozuk-uyumsuz-sorunlu olsaydı bilgisayara anlık güç gidip kapanırdı sanırım. Bu durumda bios ekranına kadar geliyor ve tahminimce biosla alakalı olabilir. Biosu sıfırla. (Pili çıkararak.) Ardından bellekleri tek tek tekrar dene. Eğer sorun çözülmezse anakart değişikliği yapabilirsin. Sonuçta yeni bir kart değil ve sorunları olabilir :) .

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı