Laptop 1050 Ti 92 derece sorunu

Metzero

Decapat
Katılım
27 Ekim 2019
Mesajlar
923
Makaleler
1
Çözümler
4
i7-8750H.
4 GB 1050 Ti.
8 GB RAM.

RAM'ın yetmediği oyunlarda işlemci cok ısınıyordu undervolt yaptım o konuda bir sıkıntım yok artık. CPU'ya undervolt yapmadan önce GPU'nun sıcaklığına bakmıyordum hiç. Undervoltdan sonra fark ettim ki GPU'da yanıyor. 2 ay önce temizligini termal macun değişimini yaptım. Günde +12 saat açık PC.
Aklımdaki soru şu: PC cok fazla açık olduğu için termal macun bitmiş olabilir mi yüksek sıcaklıklarda. Yoksa RAM'ın yetersiz kaldığı oyunlar oynadığım için bu etki CPU ve GPU'ya fazla yük bindiriyor o yüzden mi bu sıcaklıklarda ulaşıyor. Mesela CoD warzone de RAM bayağı yetersiz ve GPU 92 92 derece ulaşıp oyun kapanıyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Termal macun biten bir şey değil dostum en fazla kurur ama o kadar kısa sürede termal macunda bir problem olmaz.
 
8 ve 9. nesil intel işlemciler elektrikli soba gibi . İşlemci ve ekran kartı tek bir soğutma bloğu şeklindeyse ısının kaynağı işlemci olabilir. Onun dışında 1050ti 80-82 derece üzerine çok çıkan bir ekran kartı değil fanlara ve toz birikmiş mi ona bakmanızda fayda var.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı