Laptop aniden ekran kararması

Peuxhell

Centipat
Daha fazla  
RAM
8 GB
Ekran kartı
AMD Redaon Vega 3
İşlemci
AMD Ryzen 3 3200U
Merhaba yaklaşık 3 aydır laptopumun ekranı bir anda kararıyor ( bilgisayar kapanmıyor ve ekran çok çok az görünüyor telefon ışığı ile beraber). YouTube açıkken falan sorun olmuyor fakat oyun açıldığı zaman 15-20 dk sonra kararıyor ve bilgisayarı kapatıp fişini çekip yeniden açmam gerekiyor. Acaba bu sorun bataryadan kaynaklanıyor olabilir mi çünkü bilgisayarın bataryası bozuk ve içinde duruyor çıkarmadık. Çözümlerinizi bekliyorum.

Çalışıyor ama 5-10 dakika sonra kendini kapatıyor ve ekran gittiği zaman fişini çekmem gerekiyor bilgisayarın yoksa açıldıktan yaklaşık 10 dakika sonra kendini kapatıyor.

Donanım arızası veya ekran kartı driverinde sıkıntı var gibi gözüküyor. Ekran kartı driveri için daha eski sürümleri yükleyip dene bence. Sorun çözülmezse güvenilir bir bilgisayarcının ya da teknik servisin yolunu tut bence.

Stress testi yapıp ayrıca sıcaklıklarına bakar mısın kapanıyor mu tesste.
Sabah yaptım kapanmadı 65 derecelere kadar ulaştı ama kapanmadı sonra oyuna girdim ve kapandı.

Donanım arızası veya ekran kartı driverinde sıkıntı var gibi gözüküyor. Ekran kartı driveri için daha eski sürümleri yükleyip dene bence. Sorun çözülmezse güvenilir bir bilgisayarcının ya da teknik servisin yolunu tut ben
Küçük bir ilçede yaşıyorum 1-2 tane bilgisayarcı var yapabilirler mi bilmiyorum.

Küçük bir ilçede yaşıyorum 1-2 tane bilgisayarcı var yapabilirler mi bilmiyorum.

Sana şöyle diyeyim başka işlemlerde ekran kararmadığına göre driver, yazılım gibi konularda sıkıntı olma ihtimali daha yüksek. Daha önce laptop kullandığım için biliyorum ekranın parlaklığı, kararması gibi ayarları ekran kartı sürücülerini yüklendikten sonra yapabiliyordum. Driverde sıkıntı olabilir eski sürümleri dene özellikle son sürüm değil de onaylanmış sorunsuz sürümler var.

Sana şöyle diyeyim başka işlemlerde ekran kararmadığına göre driver, yazılım gibi konularda sıkıntı olma ihtimali daha yüksek. Daha önce laptop kullandığım için biliyorum ekranın parlaklığı, kararması gibi ayarları ekran kartı sürücülerini yüklendikten sonra yapabiliyordum. Driverde sıkıntı olabilir eski sürümleri dene özellikle son sürüm değil de onaylanmış sorunsuz sürümler var.
Nereden bulabilirim acaba onları

Nereden bulabilirim acaba onları.

AMD driver diye arattırdıktan sonra ilk çıkan siteye gir. Aşağıda arama yerinin altında Graphics var ona tıkla ve oradan ekran kartı modelini seç. Submite basıp aradıktan sonra son sürümler çıkacak. Altta bulunan previous versions yazısına tıkladıktan sonra eski sürümler de görünür hale gelecek. İşletim sistemine uyumlu olan ve yanında "WHQL recomended" yazan sürücüleri dene. Sorunun çözülebilir diye tahmin ediyorum. Olmazsa dediğim gibi yapabileceğin tek şey bu işten anlayan bir tamirciye gönderip kontrol ettirmek.

AMD driver diye arattırdıktan sonra ilk çıkan siteye gir. Aşağıda arama yerinin altında Graphics var ona tıkla ve oradan ekran kartı modelini seç. Submite basıp aradıktan sonra son sürümler çıkacak. Altta bulunan previous versions yazısına tıkladıktan sonra eski sürümler de görünür hale gelecek. İşletim sistemine uyumlu olan ve yanında "WHQL recomended" yazan sürücüleri dene. Sorunun çözülebilir diye tahmin ediyorum. Olmazsa dediğim gibi yapabileceğin tek şey bu işten anlayan bir tamirciye gönderip kontrol ettirmek.

Tamam bir deneyeyim bakalım umarım çözülür.

Düzelmemiş yine karardı ekran ya.

.

Galiba ekran bozuk çünkü bugün HDMI kablosuyla televizyona bağladım bir sorun olmadı. Ekran fiyatı ne kadar tutar?

Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı