Laptop BIOS'a Giremeden Kendini Resetliyor

İşlemci sökmene ya da termal macun yenilemene gerek yok.
RAM'i çıkarttıktan sonra tam oturtamamış olabilirsin slota, tırnakların belleğin kırtıklarına tam oturduğuna emin ol. OK ise arkadaşlarından benzer özellikli bir ya da birkaç RAM ödünç alıp mevcut olanı çıkarıp onları dene teker teker.

RAM'i çıkarttıktan sonra tam oturtamamış olabilirsin slota, tırnakların belleğin kırtıklarına tam oturduğuna emin ol. OK ise arkadaşlarından benzer özellikli bir ya da birkaç RAM ödünç alıp mevcut olanı çıkarıp onları dene teker teker.
Silgiyle de sildim RAM'i. 2 Slotun üzerinde de birçok kez denedim. Ama olmuyor.

İyi hocam ben 4GB RAM yerine tam oturmamıştı bilgisayar açılmıştı 8GB olan aldığım RAM gözüküyordu. Sonra tekrar takınca görmüştü. RAM'den olsaydı ekrana görüntü gelemezdi bunda geliyor reset atıyor tahminen güçte sıkıntı olacağını düşünüyorum.

Anakart üzerindeki güç değerlerini kontrol edebilir misin? Bobinlerini falan. Ben RAM'i kaç kere takıp söktüm reset attığını görmedim sadece görüntü gelemediğini ve bilgisayarın görmediğini gördüm.

Son düzenleme:
İyi hocam ben 4GB RAM yerine tam oturmamıştı bilgisayar açılmıştı 8GB olan aldığım RAM gözüküyordu. Sonra tekrar takınca görmüştü. RAM'den olsaydı ekrana görüntü gelemezdi bunda geliyor reset atıyor tahminen güçte sıkıntı olacağını düşünüyorum.

Anakart üzerindeki güç değerlerini kontrol edebilir misin? Bobinlerini falan. Ben RAM'i kaç kere takıp söktüm reset attığını görmedim sadece görüntü gelemediğini ve bilgisayarın görmediğini gördüm.
Direnç Ölçer ile kontrol edilebilirse edeyim yarın RAM ile birlikte.

Bir de son olarak soracağım şey, işlemciyi sökmenin ne gibi bir faydası olabilir?

Bu olay şu an benim başıma da geldi. Ne yaptınız bir çözüm buldunuz mu?
Benim laptop da NP300E5X-S02TR. Ubuntu kurdum sonra tekrar Windows 10 kurdum, BIOS'a girmeyi denedim Windows 10 yüklüyken girmedi. F2 recovery F4 yazıyor tuşlara basmama rağmen BIOS'a girmeden Windows açılıyordu. Ben de söküp BIOS pilini çıkardım. Bir on dakika bekledim yukarıdaki durumu yaşıyorum şu an😪

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı