Laptop DDR4 3200 MHz RAM upgrade

Makaleler
3
Arkadaşlar laptopuma RAM ilavesi yapacağım. Fakat şöyle bir durum var. Benim RAM'lerim 2933 MHz'de çalışması gerekiyor. Size atacağım ekra görüntüsünde 3200 ve parantez içinde 1600 yazıyor onu hiç anlamadım. Ayrıca CL değerine nereden bakabilirim?

Screenshot_3.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Belleğiniz 3200 MHz ve 2933 MHz değerinde çalışıyor. Burada gördüğünüz değerleri iki ile çarpıyorsunuz. Belleğinizin CL değeri 22. Şuan daha düşük bir frekansta çalıştığı için 21 olarak çalışıyor. 8 GB DDR4 3200 MHz CL22 SODIMM bellek alacaksınız.

Screenshot_1.png

Screenshot_3.png

Belleğiniz 3200 MHz ve 2933 MHz değerinde çalışıyor. Burada gördüğünüz değerleri iki ile çarpıyorsunuz. Belleğinizin CL değeri 22. Şuan daha düşük bir frekansta çalıştığı için 21 olarak çalışıyor. 8 GB DDR4 3200 MHz CL22 SODIMM bellek alacaksınız.

Eki Görüntüle 605969
Eki Görüntüle 605970
cl 22 bellek sıkıntı çıkarır mı yoksa notebook için ideal mi alırken çok fark etmedim fakat şu an siz derseniz sıkıntı çıkarır diye daha düşük cl değerine sahip bir 16 gb ram alabilirim 2x8 şeklinde

Aradaki performans farkının ne kadar olacağını bilmiyorum ama tahminimce çok az olur. Piyasada zaten 3200 MHz notebook belleği kolay kolay bulunmuyor. Bu bellek var ama her yerde satışı yok ve bayağı pahalı. Kararı siz verin. CL değeri 20.

Aradaki performans farkının ne kadar olacağını bilmiyorum ama tahminimce çok az olur. Piyasada zaten 3200 MHz notebook belleği kolay kolay bulunmuyor. Bu bellek var ama her yerde satışı yok ve bayağı pahalı. Kararı siz verin. CL değeri 20.

Corsair Vengeance (CMSX16GX4M2A3000C18) 16 GB 3000 MHz DDR4 Ram bu ramler nasıl ?

Beraber uyumlu olurlar mı emin değilim. Frekans değerleri faklı, ayrıca CL değerleri de farklı. Beraber uyumlu çalışırlarsa yine gecikme değeri 21 olacaktır. Hangi belleğin gecikme değeri yüksekse ikisi beraber o değerde çalışırlar.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı