Laptop ölü pixel için tüketici hakem heyetine başvurmak

Doğrudur hocam. Bildiğimi söyledim yanlışsa affola. Ayrıyeten darboğaz şikayetiyle bile THH başvuran var

Benim bildiğim uzun süreli kullanımdan dolayı ürünün teknolojik ömrünü doldurmaya başlayıp deforme olması demek
Evet o da doğru. Zamanla oluşanlarda olay genelde yeterli kalite kontrolünü geçmeden piyasaya sürülen ekran panellerinde olabilen bir durum oluyor. Bu panellerde kullanılan tüm ledler aynı kalite olmadığından bazıları diğerlerinden önce ölebiliyor.
Üretimden kaynaklı diyorsunuz işte 🤨
Evet öyle ancak bahsettiğiniz ekran yanması tamamen farklı bir durum. Screen burn-in deniyor söylediğiniz şey. Amoled ekranlarda yaşanan bir durum. Pixel ölmesi değil ekrandaki pixellerin uzun süreli veya kalıcı şekilde ekranda yanması anlamına geliyor.

@Wonnick Herhangi bir hukuki işlem yapmadan önce ekranda çıkan ölü pixel etrafına hafifçe bastırarak parmağınızı gezdirebilir misiniz? Bazen kapanan ledlerin hafif baskı ile tekrardan yanmasını sağlayabiliyorsunuz.

Evet öyle ancak bahsettiğiniz ekran yanması tamamen farklı bir durum. Screen burn-in deniyor söylediğiniz şey. AMOLED ekranlarda yaşanan bir durum. Pixel ölmesi değil ekrandaki pixellerin uzun süreli veya kalıcı şekilde ekranda yanması anlamına geliyor.

Ayrıca kişinin dediği ekran yanmasına benziyor anlamında "sizin dediğiniz ekran yanması" dedim görüntünün LED panellerde uzun süre yüksek parlaklıkta sabit tutulmasından kaynaklanıyor.

Adamım dediğine benziyor diye ekran yanmasıdır demiştim.

Led derken organik led'lerden bahsediyorum.

Adamım dediğine benziyor diye ekran yanmasıdır demiştim.
Anlayabiliyorum ancak hukuki sürece girecek olursanız dilekçe içerisinde yanlış ifadeler olmaması çok büyük önem taşıyor. Siz ölü pixel'i ekran yanması gibi bir ifade ile açıklarsanız bu karşı tarafa itiraz hakkı doğurarak kararın iptalini sağlatamasa bile aylarca kararı uzatma şansı verir. Bu nedenle kesin emin olmadığınız ifadeleri dilekçe içerisine eklmemeniz gerekiyor.

Anlayabiliyorum ancak hukuki sürece girecek olursanız dilekçe içerisinde yanlış ifadeler olmaması çok büyük önem taşıyor. Siz ölü pixel'i ekran yanması gibi bir ifade ile açıklarsanız bu karşı tarafa itiraz hakkı doğurarak kararın iptalini sağlatamasa bile aylarca kararı uzatma şansı verir. Bu nedenle kesin emin olmadığınız ifadeleri dilekçe içerisine eklmemeniz gerekiyor.
Bunu bana demeseniz daha doğru olur.
Sorunu yaşayan ben değilim.
Ben sadece adamın ölü pikseli yanlış bilmesine karıştım ölü pikseli ekran yanması gibi açıklamıştı.
Ölü piksel, pikselin ışık yaymama durumudur ve üretimden kaynaklanır kullanımdan değil.
Bir kere daha belirteyim.

Anlayabiliyorum ancak hukuki sürece girecek olursanız dilekçe içerisinde yanlış ifadeler olmaması çok büyük önem taşıyor. Siz ölü Pixel'i ekran yanması gibi bir ifade ile açıklarsanız bu karşı tarafa itiraz hakkı doğurarak kararın iptalini sağlatamasa bile aylarca kararı uzatma şansı verir. Bu nedenle kesin emin olmadığınız ifadeleri dilekçe içerisine eklmemeniz gerekiyor.

Hocam önerileriniz ve cevaplarınız için teşekkür ediyorum bizzat dilekçeyi avukatımla göndereceğim sürecide burada paylaşmayı düşünüyorum bu akşam internet üzerinden fatura, video, fotoğraf kullanarak sağlam bir dilekçe verip THH'ye başvuracağım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı