Laptop performans sorunu

vedattugtekin

Centipat
Arkadaşlar öncelikle merhaba. Uzun bir süredir başımda olan bir sıkıntıyı anlatıcam. Laptop kullanıyorum ve laptopu şarjda kullanırken aşırı derecede performans düşüşü yaşıyorum. Güç planı vs her şeyi denedim ThrottleStop ile işlemci yavaşlamasının önüne geçtim fakat sorunun aynı zamanda ekran kartında da olduğunu düşünüyorum. FurMark testinde şarjda iken 9FPS şarjda değilken 32 33 FPS alıyorum. 4 5 aydır bununla uğraşıyorum, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Ekran kartım: GTX 1050.
İşlemci: i7 7700HQ.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar öncelikle merhaba. Uzun bir süredir başımda olan bir sıkıntıyı anlatıcam. Laptop kullanıyorum ve laptopu şarjda kullanırken aşırı derecede performans düşüşü yaşıyorum. Güç planı vs her şeyi denedim ThrottleStop ile işlemci yavaşlamasının önüne geçtim fakat sorunun aynı zamanda ekran kartında da olduğunu düşünüyorum. FurMark testinde şarjda iken 9FPS şarjda değilken 32 33 FPS alıyorum. 4 5 aydır bununla uğraşıyorum, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Ekran kartım: GTX 1050.
İşlemci: i7 7700HQ.
Bilgisayarinizin marka modeli nedir?

Bahsettiginiz sorunun en buyuk nedenı genellikle bilgisayarın dahili grafik kartini kullanmasi neden oluyor. Nvidia'nin sitesinden en guncel ekran kartı surucunuzu indirip temiz kurulum yaptınız mı? Ve temiz bir Windows 10 kurulumunu en son ne zaman yaptınız?

Temiz kurulumdan tutun bilgisayarı sonuna kadar temizledim ddu ile ekran kartını da temiz kurdum dahili grafik kartını kullanmıyo furmark testi yaptığım zaman gtx1050 %100 seviyesine çıkıyor ama olması gereken performansı veremiyor şarjda değilken ise her şey yolunda çok garip hayatımda ilk defa boyle bi sorun yaşadım

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı