Laptop satıp hazır sistem almak mantıklı mı?

Battwo

Decapat
Katılım
25 Kasım 2021
Mesajlar
139
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selam. Monster Tulpar 7 v25.1 sahibiyim PC hocası adlı YouTube kanalının yayınladığı Şu sistem ilgimi çekti laptopumu satıp bu sistemi almam sizce ne kadar mantıklı ve eğer satarsam sizce ne kadar fiyat biçmeliyim.
 
Eskiden laptoplar ve emsali masaüstüler arasında muazzam bir fark var iken günümüzde bu makas daha daraldı, öğrenci ya da mühendis vs iseniz yani bilgisayarı aktif olarak her an ihtiyaç duyuyorsanız masaüstüne geçmek gereksiz. Ancak ben sadece evde oyun oynuyorum derseniz o zaman başka.
 
Böyle bir kurulum da ihtiyaçlarını karşılayabilir. Hem taşıyayım hem ekran büyük olsun diyorsan özellikle, laptopun güçlü çünkü.

IMG_20220614_093343.jpg
 
Son düzenleme:
Selam. Monster Tulpar 7 v25.1 sahibiyim PC hocası adlı YouTube kanalının yayınladığı Şu sistem ilgimi çekti laptopumu satıp bu sistemi almam sizce ne kadar mantıklı ve eğer satarsam sizce ne kadar fiyat biçmeliyim.
Hocam 130W 3060 ve 11800H'ınız daha güçlü
 
Laptopların performansı, verdiği taşıma rahatlığı ile tolere edilebilir. Ayrıca performans farkı eskisi gibi dağlar kadar değil. Günümüzde laptopları artık masaüstlerinden önde görüyorum. Genelleştirme yapıyorum tabii ki, çok fazla performans istiyorsanız ayrı konu. Ben sizin laptopunuzun sınıfdakilerden bahsediyorum.
Bence laptop-masaüstü karşılaştırılmasında artık laptop tercih edilmeli. Laptoplar o seviyeye geldi.
 
Hocam 130W 3060 ve 11800h'ınız daha güçlü.

Doğrudur fakat ısınma problemi veya gelecekte çoğu parçayı yükseltemeyecek olmak kafamı kurcalıyor. İlla konudaki sistem olmasına gerek yok laptopa sahibindenden baktığımda 20-25k arasına ilanlar var o fiyatlara da sistem toplayabilirim.
 
Dostum sen yanlış bakıyorsun olaya. "Son zamanlarda" dedim. Buradan kastım RTX30 ve Intel'in son nesil işlemcileri gibi :) Ayrıca karşılaştırma videosu doğru bir örnek değil. RTX 3060'da ReSize BAR aktif.
Ben ikinci mesajınıza demiştim. Videoyu kontrol etmemiştim. Sağ olun.
Laptop GPU’su ile masaüstü GPU’su aynı performansı vermez, yanlış örnek olmuş.
Biliyorum. Ama 130W ile kablolu masaüstü performansına yakın verir.
 
Yani aynı fiyata alacağım hazır sistemde büyük bir fark olmayacağını mı söylüyorsunuz?

Olur 25kya güzel sistem toplanir.
ama arkadaşların dediği gibi okulunuza veya işinize bağlı neyle ugrasiyorsunuz
 

Geri
Yukarı