Laptoplar gerçekten çok mu ısınıyor?

Intel fanı olmaktansa kullandığımı savunmak daha mantıklı Intel geride AMD daha iyi fabrika sahibi olup dert sahibi olmasına gerek yok Intel tekel olmak için sapıtıyor.
Birinin fanı olmana gerek yok, geçen konu da r5 5600h i5 12. nesilden daha iyi diyordun. Bu fanboyluğun üstü dostum.

Küçücük bir bilemedin iki fanla tüm componentleri soğutmaya çalışıyorsun. Kasada ise istediğin kadar fan tak. Elbette laptop daha sıcak olur kasaya göre ama 80-90 dereceye kadar bir şey olmaz.

Hayatımda kaç kere laptop kullanıp kullanmadığım konuyla alakası yok, 95 derece sağlıklı falan değil. Gün de 3-4 saat 95 derece gör bakalım sağlıklı mı değil mi :D
Acer nitro 2015 laptopumla 2.5 yil 7/24 103 derecede World of Warcraft oynadim ben, sonra sattim hala yeni sahibi kullaniyor. Acaba bu verdigin bilgileri bir tarafindan uyduruyor olmayasin?

Acer nitro 2015 laptopumla 2.5 yil 7/24 103 derecede World of Warcraft oynadim ben, sonra sattim hala yeni sahibi kullaniyor. Acaba bu verdigin bilgileri bir tarafindan uyduruyor olmayasin?
Evet dostum uyduruyorum nerden bildin? O zaman Clevo kasa G770 de bu dereceleri görüyor onu da F/P olarak tercih edebiliriz. Turbo boostlu TUF 96-97 derece görüyor neden ısınıyor konularına çözüm var o zaman? Madem zararsız bu dereceler :D

HP victus kullanıyorum ryzen 5 5600h ve Rtx 3050ti olan modeli kasa yapısı da gayet ince sayılır gpu çok ısınmıyor 65-70 civarında genelde ama boost açıksa CPU 90 dereceleri görüyor o yüzden CPU boost kapatıyorum ve 70 derece civarında oluyor FPS farkı da pek göremedim o yüzden boost kapalı tutuyorum fanlar da sessiz oluyor ve serin calisiyor açıkken 90 derece olsada klavyede falan hissettirmiyor

Termal macun değişiminde sıvı metal uygulamayı düşünüyorum biraz daha rahatlatacaktır.

Hocam bende HP VİCTUS kullanıyorum . Ryzen 7 5800h 3060 modeli.Fanlari turbo yapıyom mis gibi oluyor.
GPU en fazla 66 CPU en fazla 83 derece oluyor

Dostum laptoplar için cihazdan cihaza değişse de genelde 105 derece sınırı var. Soğutması kötü bile olsa cihazlar 90 derecede çalışır oda kötü değil. Hala endişeleniyorsan işlemci Turbo Boost'unu kapatarak 10 derece sıcaklık farkı elde edersin en kötü hâliyle 80 derece de çalışır. Acer Nitro 5 serisinin soğutması güzel endişelenecek bir şey yok bence.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı