Laptopta emülatörler kasıyor

RTX 4080 ve i9 13980HX 32 GB RAM 1TB SSD.
Windows 11 Pro.
Hocam ben Mumu ile çok iyi performans alıyorum. Mesela Monitörüm 165 Hz ve Mumu 240 FPS sunmasına rağmen Vsycn açıp, 165 Hz ile oyunlarım yağ gibi akıyor.

Online oyunlar 60 ya da 120 FPS ile çalışıyor. Oyunu yapanlar herhalde sınır koymuş.

Örnek konum bu, konumdaki sorunu da düzelttim, Nvidia ayarlarında AA açtım;

Hocam ben mumu ile çok iyi performans alıyorum. Mesela monitörüm 165 Hz ve mumu 240 FPS sunmasına rağmen vsycn açıp, 165 Hz ile oyunlarım yağ gibi akıyor.

Online oyunlar 60 ya da 120 FPS ile çalışıyor. Oyunu yapanlar herhalde sınır koymuş.

Örnek konum bu, konumdaki sorunu da düzelttim, NVIDIA ayarlarında AA açtım;

Yok hocam benim oynadigim oyundada 60FPS siniri var da sorun o değil benim sorunum oyun 10FPS de çalışıyor ne kadar çekirdek RAM vs ayarı yapsamda çözemedim sürekli droplar filan yaşanıyor.

Görev Yöneticisi'nden emülatörün hangi ekran kartı üzerinde çalıştığına bakabilirsiniz. Belki dahili karttan çalıştığı için performans alamıyorsunuzdur.

Eki Görüntüle 2332454

Görev Yöneticisi'nde sağ tıklayıp GPU altyapısı'nın tikini açarak kontrol edebilirsiniz.

Konunun tamamını okudum, bir arkadaş sistem özellikleri rica etmiş. Konu sahibi de göndermiş.

O zamandan beri konu sahibinin sistemine sallıyorsunuz, laf ediyorsunuz. Literatürde buna "çekememezlik" diyorlar ancak ben öyle demeyeceğim.

Hem farz edelim ki konu sahibi sistemi hakkında yalan söylüyor. Bu bilgi ne işimize yarayacak? Laptoplar hakkında bilgi eksikliğiniz olduğu da bariz;
  1. Üretici çok yüksek ihtimalle bir laptopta darboğaz yapacak parça koymaz. Siz 4080'e i3 1. nesil(2010) veriyorsunuz, harika.
  2. ASUS'un ROG serisine "fakir" diyorsunuz. 🤡

1729280049131.png

Boş verin hocam gereken cevap verilmiş bence.

Yok hocam benim oynadigim oyundada 60FPS siniri var da sorun o değil benim sorunum oyun 10FPS de çalışıyor ne kadar çekirdek RAM vs ayarı yapsamda çözemedim sürekli droplar filan yaşanıyor.
Hocam çekirdek sayısını, işlemcinin gerçek çekirdek sayısı olarak seçin. Grafik birimi olarak da Nvidia seçin.

Eki Görüntüle 2332456

Boş verin hocam gereken cevap verilmiş bence.

O arkadaşı rapor ettim rapor tutmuş hocam 😂😂😂

Hocam çekirdek sayısını, işlemcinin gerçek çekirdek sayısı olarak seçin. Grafik birimi olarak da NVIDIA seçin.

Onlarida yaptım hocam ama cozulmedi ha çekirdek olarak bakarsak işlemcinin bütün çekirdeklerini secmiyor emülatör.

Hocam çekirdek sayısını, işlemcinin gerçek çekirdek sayısı olarak seçin. Grafik birimi olarak da NVIDIA seçin.

Benim islemcim 24 çekirdek hocam ama emülatör 8 ya da 12 cekirdek seciyor.
Yine de ben tekrar bu inceleyim bir degisim olursa haber ederim sağlıcakla kalın.

O arkadaşı rapor ettim rapor tutmuş hocam 😂😂😂

Onlarida yaptım hocam ama cozulmedi ha çekirdek olarak bakarsak işlemcinin bütün çekirdeklerini secmiyor emülatör.

Benim islemcim 24 çekirdek hocam ama emülatör 8 ya da 12 cekirdek seciyor.
Yine de ben tekrar bu inceleyim bir degisim olursa haber ederim sağlıcakla kalın.
Hocam 24 çekirdek ama bence şöyle bir durum var. 8'i farklı, 16'sı farklı.
Bunun ne olduğunu bilmiyorum tam olarak ve oyunlarda hangisi devreye nasıl giriyor onu da bilmiyorum.

Siz Mumu yükleyip denediniz mi?

Hocam 24 çekirdek ama bence şöyle bir durum var. 8'i farklı, 16'sı farklı.
Bunun ne olduğunu bilmiyorum tam olarak ve oyunlarda hangisi devreye nasıl giriyor onu da bilmiyorum.

Siz mumu yükleyip denediniz mi?

Hocam 8 adet performans 16 adet verimlilik çekirdeği var da emülatör hangisini kullanıyorsada koca laptop islemcisi emülatör dinler mi orasida ayrı konu.
Hocam mumu yu denemedim eve gelince deneyim inşallah.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı