Laptopu ilk açtıktan sonra 3 saat şarj etmemek

caglayanomer

Decapat
Katılım
30 Ocak 2022
Mesajlar
240
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selam iyi sosyaller. Geçenlerde bir laptop satın almıştım ve direkt alıp kullanmaya başladım. Daha sonrasında gördüm ki kullanma kılavuzunda ilk kullanımdan önce 3 saat şarj edilmesi gerektiği yazıyormuş lakin ben 3 saat şarj etmeden kullanmaya başladım. Bu daha sonrasında ciddi bir sorun teşkil eder mi? Ve de neden bu şekilde 3 saat şarj edilmesi gerektiği yazıyor?
 
Selam iyi Sosyaller. Geçenlerde bir laptop satın almıştım ve direkt alıp kullanmaya başladım. Daha sonrasında gördüm ki kullanma kılavuzunda ilk kullanımdan önce 3 saat şarj edilmesi gerektiği yazıyormuş lakin ben 3 saat şarj etmeden kullanmaya başladım. Bu daha sonrasında ciddi bir sorun teşkil eder mi? Ve de neden bu şekilde 3 saat şarj edilmesi gerektiği yazıyor?

Hocam büyük ihtimalle bataryanın kendini kalibre etmesi için falan öyle yazmışlardır, büyük bir sorun olacağını sanmıyorum.
 
2010'dan beri Laptop kullanıyorum ilk defa böyle bir şey duydum. Devam hocam şarja takılı kullan bataryayı çok yorma o en büyük iyilik sürekli şarjın dışında döngülerini harcarsan daha çabuk ölür.
 

Geri
Yukarı