Laptopun içini açmak zor mudur?

• Konuyu başlatan raxee
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 15
  • Görüntüleme 640

raxee

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, şu an lanet bir sorunla uğraşıyorum. Laptopumun arka kısmını kendim açma gibi bir şansım var mı? Yoksa bu uzmanlık isteyen bir iş mi? Yani uzmanlık isteyen bir iş mi derken tek başıma açarsam bir terslik olur mu diye.

Merhaba, şu an lanet bir sorunla uğraşıyorum. Laptopumun arka kısmını kendim açma gibi bir şansım var mı? Yoksa bu uzmanlık isteyen bir iş mi? Yani uzmanlık isteyen bir iş mi derken tek başıma açarsam bir terslik olur mu diye.
Markaya ve modele göre değişiyor.

Yok kendinde açarsın. Parçaları kafana göre kurcalama yeter.

Yeni tip laptoplarda vidaları söküyorsun ardından kredi kartından daha ince ve yumuşak bir nesne ile arka kapağın tırnaklarını da açtıktan sonra laptopun arka kapağı çıkacaktır. Eski tip ise tecrübem yok.

14 yaşındayım benim gibi kolsuzun bile açabileceği laptopta var uzmanının zor açtığı laptopta var

Kimisi için kesinlikle evet, kimisi için ise tam tersi tamamen basit ve kolay. Marka model atabilirseniz yardımcı olabilirim. Yeni kasa laptop ise muhtemelen açılması o kadar kolay olmayacaktır(dış vidaları öyle sökseniz de tüm laptopa erişemeyeceksiniz)

Yeni tip laptoplarda vidaları söküyorsun ardından kredi kartından daha ince ve yumuşak bir nesne ile arka kapağın tırnaklarını da açtıktan sonra laptopun arka kapağı çıkacaktır. Eski tip ise tecrübem yok.

Hem eski tip hem yeni tip laptopları uzun süre kullanmış birisi olarak eski tiplerin aşırı kolay açıldığını söyleyebilirim. Lenovo G500'üm vardı 8-9 sene kullanmıştım eskiyene kadar. Emektarın sürekli içini açıp kendim temizlerdim, RAM ve HDD'sini kendim değiştirirdim. Aşırı kolaydı.

Artık Youtube'da her şey var. Marka ve modelini yazdığında birçoğunun açılış videosu bulunuyor. Malzeme olarak ufak tornavidalar yeterli oluyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı