Lenovo L27Q-30 vs AOC 27g2ae/bk

• Konuyu başlatan BERWAR
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 43
  • Görüntüleme 2.954
Bende 5 ms GTG BenQ var. Ghosting'e çok dikkat edersen düşük FPS'te hissedilebiliyor. Hiç olmasın dersen 1 ms GTG monitörlere bakmak lazım. Bir de Upscale işi videolardaki gibi çalışmıyor oyunlarda. DSR/VSR gibi teknolojiler çok tutmadı bu sebeple. Series S'te durum nasıldır bilmiyorum. 1440p adamdır. :D

@BERWAR Tek modelden net bir yorum yapmam çok sağlıklı olmaz ancak G27-20 modeli bana kalırsa gayet iyi. Panelin kodu servis menüsünden baktığım kadarıyla TPM270WF1-HCAP7B, kimin üretimi bilmiyorum ancak kaliteli bir panel kullanmışlar. 8 bit+FRC ile 10 bit renk desteği, %99 sRGB oranı var ve fabrikasyon olarak kalibre edilmiş. IPS ışıması karanlıkta dahi rahatsız etmiyor. FPS oyuncusu olarak ghosting yok diyebilirim. 3 ms gecikmesi var ancak 1 ms ile farkını anlayamadım. Eski 144Hz Acer monitörümdeki gecikme ve ters ghostingten sonra ilaç gibi geldi. Garanti kısmı hakkında pek fikrim yok. L27q-30 bence güzel bir tercih. İsteklerinizi fazlasıyla karşılayacaktır.

@Tolga Samet Teşekkürler. Peki bu upscale hakkında ne düşünüyorsun? 2K upscale yapıyor Series S sorun yaşar mıyım acaba?
Benim de gönlüm 2k ve daha uygun fiyatlı olması yüzünden Lenovo'dan yana. Bu upscale meselesi ve teknik servisi hakkında biraz bir şey öğrenseydim Lenovo almayı düşünüyorum.

Samsung Odyssey fena değil aslında ghosting olayı tepkime süresiyle ilişkisi yok mu? Ne kadar düşükse sıkıntı olmaz bence bir de 144 hz yenileme hızı var. Samsung Odyssey G5 serisi var 2k, 1ms, 144 hz ayrıca HDR10 desteği de var. Bütçeyi biraz aşıyor ama değeceğini düşünüyorum şahsen..

İlla 2'si arasında olacaksa Lenovo olanı öneririm. 27" 1080p kötü olacağını söylemişler hocam zaten. Normal gündelik oyuncu olduğunuz için 75 Hz yeterli olacağını düşünüyorum. 1080p güzel monitör de bakılabilir belki ama ben bütçeyi yükseltip, 2k 144 hz bakabilirdim. Sonuçta cihaz 2k 120 FPS'e kadar oynatabiliyor. :)

Upscale olarak 2k oynatıyor Series S. O kadar güçlü değil.

Evet ama oluyor yine.
Anladım ama 2k Lenovo olanında 4 ms, 75 hz süresi var. Odyssey bu durumda daha iyi kalıyor bence. Gündelik oyuncu olduğunuz için rahatsızlık duymazsınız diye düşünüyorum.

Farklı bir şey bakacaksanız ben yine de gündelik, oyun vs. için 2k monitör tercih ederdim. Konsola elbet 1080p gaming monitör de iyi gider upscale edilebiliyormuş zaten.

@SypeR Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Upscale hakkında biraz bilgi verebilir misin? Yeni oyunlarda 2K'ya göre optimize edilecek mi S için? AAA oyunlarında yine 1080P oynatır diye düşünüyorum. Bu defa da bulanıklık ne kadar olur 2K'dan 1080P'ye düşünce o da bir sorun.
@Akif Lenovo modelinde DP ve HDMI girişi var. Ekran kartımda DP yok, bu yüzden bunu eliyorum. İkide bir HDMI tak çıkar yapamam konsol ve PC arasında.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı