Lenovo L27Q-30 vs AOC 27g2ae/bk

• Konuyu başlatan BERWAR
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 43
  • Görüntüleme 2.937
Teşekkürler. Evet ekran içinde siyah alan yoksa çerçeve yok onu bende fark ettim. Ölü piksel bende de çıkmadı. Ghosting testi yaptın mı? Ayrıca kaça aldın?

Tüm tesleri yapan Online siteler var oradan yaptım sorun yok çok şükür. N11 by-Pro'dan 2.419, 99TL'ye aldım. Bundan da düşmez artık. Ekstra 45TL sepet indirimi vardı, düşer mi daha da diye beklerken kaçırdım. UK-Rus nedeniyle dolar daha çıkar düşmez. Alacaklar pek gecikmesin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tüm tesleri yapan Online siteler var oradan yaptım sorun yok çok şükür. N11 by-Pro'dan 2.419, 99TL'ye aldım. Bundan da düşmez artık. Ekstra 45TL sepet indirimi vardı, düşer mi daha da diye beklerken kaçırdım. UK-Rus nedeniyle dolar daha çıkar düşmez. Alacaklar pek gecikmesin.
Dediğiniz oldu, fiyatı şu an 2660 TL. Ben 45 TL sepet indirimiyle alan gruptan olduğumdan kendimi şanslı sayıyorum.

@matmakif Teşekkürler. Ghosting testi yaptın mı?
Daha yeni tekrar test yaptım. Overdrive'ı extreme seçince bariz ghosting oluyor ama normal modda bir sıkıntı yok.

Aldığım Paugge DP 1.2 kablo dün geldi, bu gün yaptığım testlerde hâlâ 10 bit'i açamadım. Siz açabildiniz mi acaba?

@matmakif 8 bit bende de herhalde öyle hatırlıyorum. 75 Hz değerine çıkamıyorum ben, 60 Hz de çalışıyor monitör. Overdrive açıp ghosting bir daha test edeceğim, ilk test ederken açtım da çok bir şey anlamadım UFO testinden. Oyunlarda, videolarda ve günlük kullanımda görüntüde sıkıntı yok.

Son düzenleme:
@matmakif 10 bit açılı bende. 75 Hz değerine çıkamıyorum ben, 60 Hz de çalışıyor monitör. Overdrive açıp ghosting bir daha test edeceğim, ilk test ederken açtım da çok bir şey anlamadım UFO testinden. Oyunlarda, videolarda ve günlük kullanımda görüntüde sıkıntı yok.
10 bit direkt açıldı mı? Ekran kartınız nedir, windows 10 mu 11 mi kullanıyorsunuz, kutudan çıkan HDMI kabloyu mu kullandınız?
Ben hem 60 hem de 75 Hz'de kullandım ama 10 bit açılmadı bir türlü...
Overdrive varsayılan olarak normal seçeneğinde. Kapatırsanız veya extreme moda alırsanız hissediliyor, hatta extreme'e alınca internette gezinirken (beyaz arkaplanlı sitelerde) yazıların arkasından yeşil gölge görülüyor. Ufo testinde de hissediliyor ama internette bu kadar olması beni şaşırttı açıkçası. İsterseniz video yükleyebilirim ama ne kadar belli olur bilmem.

10 bit direkt açıldı mı? Ekran kartınız nedir, windows 10 mu? 11 mi kullanıyorsunuz? Kutudan çıkan HDMI kabloyu mu kullandınız?
Mesajı düzenlemiştim. 8 bit olarak gözüküyor yanlış hatırlamıyorsam. Win 10 kullanıyorum. Kutudan çıkan HDMI kullanıyorum.

Ben hem 60 hem de 75 Hz'de kullandım ama 10 bit açılmadı bir türlü...
75 Hz olmuyor benim.

Video yükle istersen bakayım. Ben evde değilim. Yarın denerim anca overdrive ayarında.

@Tolga Samet Ekran kartımda DP girişi yok maalesef. 10 bit HDMI olmuyor mu? Oluyor diye biliyordum. Bu monitördeki 10 bit, 8 bit+FRC.

FRC ile 10 bit oluyor. Kendi kendine ayarlıyor FRC herhalde kendisi ekstra bir şey yapmaya gerek yok.

@Tolga Samet Ekran kartımda DP girişi yok maalesef. 10 bit HDMI olmuyor mu? Oluyor diye biliyordum. Bu monitördeki 10 bit, 8 bit+FRC.

FRC ile 10 bit oluyor. Kendi kendine ayarlıyor FRC herhalde kendisi ekstra bir şey yapmaya gerek yok.
Hayır FRC öyle değil. Yine de 10bit seçmek zorundasınız.

Monitörde HDMI 1.4 portu olduğu için hangi sürümü kullanırsanız kullanın 2K 8bit kullanabilirsiniz, bu monitörde 10bit renk derinliği alabilmek için DisplayPort zorunlu.

@BERWAR HDMI 1.4 destekliyor sadece, sağladığı bant genişliği muhtemelen 75Hz ve 10bit için yeterli değil. Her ne kadar FRC ile 10bit sağlasa da bant genişliği için 10bit üzerinden hesap yapılır. Birebir timinglerde bile aşırı sınır bir değer elde ettim, çalışsa bile git-gel veya renk cümbüşü yaşamanız olası. Bu sebepten devre dışı bırakmışlardır. Ekran kartınız nedir bu arada?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı