Lenovo Legion 5-15 ARH incelemesi

İyi ki almışım diyeceğiniz bir ürün. Bu fiyatın en iyisi kesinlikle. ASUS ROG, MSI Bravo'ya fark atıyor. Bu fiyatta X markadan kalitesiz özelliğine bakıp, fiyata bakıp alanlar gibi pişmanlık yaşamazsınız.

Piyasanın en kaliteli soğutma bloğuna sahip kendileri. Malzeme kalitesi çok iyi. Kasa sert plastikten ama metal güvencesini veriyor kesinlikle. Ultra ayarlarda yoğun ekran kartı kullanan bir oyun oynadım, uygulamalar da test ettim ve hepsinde çok iyi (The Run, Unity, Blender). Oyunda bayağı sonra sıcaklık 80°'yi buldu, maksimum gördüğüm 82°. FPS'te oyunu açıyordum, 30 FPS görüp korkuyordum. Ancak menü olduğu için o FPS normalmiş. Yarışa geçtiğinde FPS'ler uçuyor; 150, 180, 230, 240.
ort FPS. 165.

Sıcaklık da oyunu kapattığınız gibi 1 dk içinde çabucak soğuyor. 2 dk sürmeden normal değerlere iniyor, mükemmel. Tasarımı çok şık. Fotoğrafta koyu siyah, düzgün bir şey durmuyor ama elinize geldiğinde bu nasıl görünüm diyorsunuz. Uzay grisi mükemmel tasarımı var.

Artıları:
-En başta Ryzen7 4800h performansı (gerek FPS gerek ısınma da Intel'e farkını koyuyor).
-RTX 2060 ekran kartı.
-Mükemmel FPS'ler sunuyor.
-DLSS özelliği olan oyunlarda zaten sizi uçuracak. Ben Switchable (hibrit) kullanıyorum şarj tüketimi nedeniyle.
-Yüksek okuma yazma hızlı Toshiba NVMe SSD.
Mükemmel soğutma bloğu. İncelemelerde ortalama 80°'ye hocalar mükemmel diyor, oysaki Legion 5'in maksimum sıcaklığı 80.
-230 Watt'lık şarj aletiyle çok hızlı şarj dolumu.

Eksileri:
-Bataryanın çok çabuk dolmasına karşın performans modunda pil çabuk bitiyor ancak bu Gaming laptop şarjda kullanılır zaten. O nedenle iş için kullananlarda sorun olabilir.
-RGB klavyenin renkleri daha parlak olabilirdi. Aslında yeterli düzeyde ancak klavye komple siyah olduğundan opaklık fazla, renk geçirgenliği biraz az. Klavye kenarları saydam çerçeve şeklinde olsaydı daha çok belli olurdu Monster'daki gibi ancak yine de 4 bölgeli RGB çok güzel.
-Sürücüleri bir USB ile yollayabilirlerdi. Monster'ın tek bu yönü güzel. Ben AMD Radeon sürücüsünü güncellerken deli oldum. AMD sürücüsü yıllardır hata veriyormuş. Aygıt yöneticisinden disket yöntemiyle seçip güncellemek lazım. Bilmeyenler için Technopat Acer Nitro'ya yapıyor, orada bakabilirler. Windows format isimli video.
-Aldığımda bir adet ölü piksel vardı ancak değişim 1 tane de yapılmıyormuş. Sağlık olsun. İleride artarsa panel hatalı görülüp garanti kapsamında değerlendiriyorlarmış. O nedenle sorun yok.

Kısacası ürün efsane, alabilirsiniz.

IMG_20210426_120950.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çok övülmüş geldi. Hele ki ölü piksel çıkan bir cihaz için. Neyse, hayırlı olsun. Kaça aldınız acaba?
Hocam hak edene hakkını vereceksin cihaz övgüleri hak ediyor mübalağa asla yapmadım eksi yönlerini de söyledim zaten. Ölü piksele ben de çok üzüldüm ancak çok küçük ve bir tane. Yoğun şekilde araştırdım. 1 tane de yapılmıyor. Eğer ilerde artarsa paneli hatalı kabul edip garanti kapsamında onarım yapacaklar zaten.

12.300 TL ye aldım hepsiburada dan. Şuan satıcısı değişti ve fiyat 14 oldu. Aldığımda 3 yıl premium garanti vardı şuan nasıl bilmiyorum.
Cinebench gibi testlerde işlemci sıcaklığı ne kadar oluyor?
Hocam sıcaklıkları verdim maks 82 gördüm. Ama o GPU sıcaklığı CPU yu hatırlamıyorum ama o da çok iyidir eminim. Gördüğüm en iyi soğutma sistemi bu çünkü.
 
Hocam hak edene hakkını vereceksin cihaz övgüleri hak ediyor mübalağa asla yapmadım eksi yönlerini de söyledim zaten. Ölü piksele ben de çok üzüldüm ancak çok küçük ve bir tane. Yoğun şekilde araştırdım. 1 tane de yapılmıyor. Eğer ileride artarsa paneli hatalı kabul edip garanti kapsamında onarım yapacaklar zaten.

12.300 TL'ye aldım Hepsiburada'dan. Şu an satıcısı değişti ve fiyat 14 oldu. Aldığımda 3 yıl Premium garanti vardı şu an nasıl bilmiyorum.

Hocam sıcaklıkları verdim maksimum 82 gördüm. Ama o GPU sıcaklığı CPU'yu hatırlamıyorum ama o da çok iyidir eminim. Gördüğüm en iyi soğutma sistemi bu çünkü.

Genelde laptoplarda GPU sıcaklıkları tehlikeli seviyelerde olmuyor. Asıl fark eden yükteyken işlemci sıcaklığı.
 
Hocam en sessiz modda bende entegre kart diyor, bir de işlemci versiyon 2009 siz buna bir çözüm bulabildiniz mi?
Hocam yoğun araştırma sonucu öğrendim ki işlemcinin sürücüsü güncellenmezmiş yani o her laptopta her işlemci de öyle 😅.

Bende de entegre kart. Switchable dediğim o. Yani hem işlemcinin dahili ekran kartını kullanma hem de Nvidia rtx 2060'ı harici ekran kartını kullanma modunda. Böylelikle pil tüketimi daha düşük oluyor. Yokuş çıkarken gaza yüklenme yokuş aşağı arabayı boşta salma gibi 😁.
Genelde laptoplarda GPU sıcaklıkları tehlikeli seviyelerde olmuyor. Asıl fark eden yükteyken işlemci sıcaklığı.
İncelemelere bakabilirsiniz hocam orda değerleri görebilirsiniz. Ben malesef pc yi kutusuna koyup kaldırdım seneye kullanım için. Kontrol sağlayamıyorum.
 
Hocam yoğun araştırma sonucu öğrendim ki işlemcinin sürücüsü güncellenmezmiş yani o her laptopta her işlemci de öyle 😅.

Bende de entegre kart. Switchable dediğim o. Yani hem işlemcinin dahili ekran kartını kullanma hem de NVIDIA RTX 2060'ı harici ekran kartını kullanma modunda. Böylelikle pil tüketimi daha düşük oluyor. Yokuş çıkarken gaza yüklenme yokuş aşağı arabayı boşta salma gibi 😁.

İncelemelere bakabilirsiniz hocam orada değerleri görebilirsiniz. Ben maalesef PC'yi kutusuna koyup kaldırdım seneye kullanım için. Kontrol sağlayamıyorum.

Mesela bir üst moda aldıgımda NVIDIA denetim otomatik olarak yüksek NVIDIA GPU'ya geciyor, bir de kusura bakma tek C olarak kullanıyorum problem olur mu?
 
Mesela bir üst moda aldıgımda NVIDIA denetim otomatik olarak yüksek NVIDIA GPU'ya geciyor, bir de kusura bakma tek C olarak kullanıyorum problem olur mu?
Tek C kullanıyorum derken hocam anlayamadım?
Bir de AMD RADEON GRAPHİCS'in sürücüsünü güncellediniz mi hocam ben onda sorun yaşamıştım. Rtz'in sürücüsünü zaten Geforce Experience ile kolayca güncelleyebiliyorsunuz.
 
Tek C kullanıyorum derken hocam anlayamadım?
Bir de AMD Radeon Graphics'in sürücüsünü güncellediniz mi hocam ben onda sorun yaşamıştım. Rtz'in sürücüsünü zaten GeForce Experience ile kolayca güncelleyebiliyorsunuz.

Disk olarak C diski var sadece, vantage programında ne varsa güncel problem yok, zaten Experience daha dün indirdim, benim korkum şu BIOS'ta birkaç kez hata mı yaptım diye korkuyorum şu an her şey yüklü sadece oyun denemesi yapamadım daha, more settings kısmını bir görsem baska kullanıcıda aynı mı diye içim rahat edecek.
 
Disk olarak C diski var sadece, vantage programında ne varsa güncel problem yok, zaten Experience daha dün indirdim, benim korkum şu BIOS'ta birkaç kez hata mı yaptım diye korkuyorum şu an her şey yüklü sadece oyun denemesi yapamadım daha, more settings kısmını bir görsem baska kullanıcıda aynı mı diye içim rahat edecek.
Hocam daha önceki açtığım konuda istemişlerdi silmiştim o konuda buldum fotoğrafı. Ancak nereyi merak ettiğini tam anlamadım. Windows kurulumunu mu yanlış yaptım diye korkuyorsun. Eğer öyle ise Technopatda Recep abi freedos laptopa Windows kurmak diye video çekmiş. Onu izle doğru mu yaptın anlarsın. Uefı kurulumu mu legacy kurulum mu yaptın hocam?
 
Hocam daha önceki açtığım konuda istemişlerdi silmiştim o konuda buldum fotoğrafı. Ancak nereyi merak ettiğini tam anlamadım. Windows kurulumunu mu yanlış yaptım diye korkuyorsun. Eğer öyle ise Technopat'da Recep abi FreeDOS laptopa Windows kurmak diye video çekmiş. Onu izle doğru mu yaptın anlarsın. UEFI kurulumu mu legacy kurulum mu yaptın hocam?

Boot kısmını kastettim görmek istediğim olarak çünkü birkaç kez değiştirdim sonra default yaptım, UEFI yaptım kurulumda bu yeni arayüz kafamı karıstırdı çünkü bütün videolar eski arayüz her yerde farklı söyleniyor.
 

Geri
Yukarı