Lenovo Y520 GTX 1050Ti Ethereum mining yapılınca hasar görünür mü?

Shackler

Hectopat
Daha fazla  
Başlıkta belirttiğim model PC ve ekran kartına sahibim. Claymore's Dual Miner kullanarak ethereum madenciliği yapıyorum (ethereum only mode). Normal şartlar altında 12.3 MH/s ile kazıyor ve 55-60 derece arası (o günkü hava sıcaklığı, gece gündüz farkı vs) çalışıyor. Tabi bunu yaparken güçlü soğutmayıda açıyorum. Ayriyetten fan kullanıyorum. Overclock yaptım ve kazım hızı 13.2 MH/s'e çıktı ve sıcaklıkta bir 2-3 derece artış oldu. Bu sıcaklık değerleri iyi mi? Ekran kartı zamanla hasar görür mü?

Son düzenleyen: Moderatör:
Başlıkta belirttiğim model PC ve ekran kartına sahibim. Claymore's Dual Miner kullanarak ethereum madenciliği yapıyorum (ethereum only mode). Normal şartlar altında 12.3 MH/s ile kazıyor ve 55-60 derece arası (o günkü hava sıcaklığı, gece gündüz farkı vs) çalışıyor. Tabi bunu yaparken güçlü soğutmayıda açıyorum. Ayriyetten fan kullanıyorum. Overclock yaptım ve kazım hızı 13.2 MH/s'e çıktı ve sıcaklıkta bir 2-3 derece artış oldu. Bu sıcaklık değerleri iyi mi? Ekran kartı zamanla hasar görür mü?
kardeşim ben baktığımda o soğutucuyu değiştirmen gereklşi ekran kartı sıkıntı çıkarmaz ama işlemci soğutucunu değiştirmen gerkebilir

kardeşim ben baktığımda o soğutucuyu değiştirmen gereklşi ekran kartı sıkıntı çıkarmaz ama işlemci soğutucunu değiştirmen gerkebilir
Bilgisayar laptop. Fanları nasıl değişeyim? Ayrıca işlemci ne alaka? Mining yaparken işlemci çalışmıyor bile.
Ömrü kısalır. Sürekli yük altında ve üstüne OC olunca ömrü çok kısalır. Bir kaç sene sonra ısınır, yavaşlar vb.
Hocam 24 saat açık tutmuyorum, günde en fazla 8-9 saat, ki o da her gün değil. OC'yi iptal etsem, bir değişiklik olur mu?

13 mh şu anki kur ile aylık 12 dolarlık Eth veriyor 7/24 çalıştırmayla. Sen günde 8 saat çalıştıracam diyorsun yani bu tutar aylık 4 dolar oldu mu. Bir de elektrik tutarını çıkar. Zaten kar etmiyorsun ki zararı düşünesin.

Yoğun çalışmadan dolayı parçaların ömrü düşecektir. Ama böyle dedik diye bilgisayarının 2-3 yıllık ömrü kalmış olmuyor. Sadece ömrü olması gerekenden daha az olacaktır ama zaten çoğu bilgisayar (özellikle dizüstüler) günümüzde 5-10 yıldan fazla kullanılmıyor. Mining ile 5-10 yıl ömrün altına düşülebileceğini pek sanmıyorum çok kötü koşullar olmadığı sürece.

Gelelim madenciliğin yarattığı başka bir soruna: Sıcaklık. Bilerek kalın yazdım bunu. O kadar önemli bir konu ki üstteki ömür meselesinden bence kat kat daha önemli.

Madencilik yaptıkça sıcaklıklar normalin çok çok üstünde oluyor. Bir de oyunlardaki gibi birkaç saat boyunca süren bir sıcaklık değil bu, günlerce, aylarca sürebilecek bir sıcaklıktan bahsediyoruz. Fazla sıcaklıklar işlemcinize, ekran kartınıza, anakartınıza ve özellikle bataryanıza ciddi zararlar verebilir.

Bilgisayarınızla madencilik yapabilirsiniz ama muhtemelen birkaç hafta veya ay sonra bataryanız büyük ihtimalle şişecektir aşırı sıcaklıklar nedeniyle.

Yazının özeti: Dizüstü bilgisayarlarda madencilik yapmakta kararlıysanız termal macunlarınızı yenileyin, harici soğutma ile bilgisayarı destekleyin ve bataryayı çıkartın.

Madencilik sonucu bilgisayarınız bozulabilir, işlemciniz yanabilir, her şey olabilir ama bataryadan kaynaklı bir sorun çok rahat can bile alabilir. Bataryayı çıkartın ve ne istiyorsanız onu yapın. Benden söylemesi.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı