Lenovo Z710 Ideapad Donma Sorunu

DeadPoet

Decapat
Katılım
18 Haziran 2018
Mesajlar
6
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Başlıkta da belirttiğim gibi Lenovo Z710 laptopa sahibim. Gayet sorunsuz çalışan cihazım, anladığım kadarı ile, ekran kartını çalıştıran hatta sadece devreye sokan bir uygulamanın ardından birkaç dakika sonra donuyor. Daha öncesinde sürücülerim güncel değildi, aygıt yöneticisinde ekran kartını görememekteydim ve güncellemek istediğim zaman mavi ekran ile karşılaşmıştım. Ancak yakın zamanda tekrar sürücü güncellemesi yapmak istediğimde bu sorun ortadan kalkmış gibiydi ve aygıt yöneticisinde göründü. Ancak bu sefer de mavi ekran bitti donma sorunu başladı.
Ayrıca ne tuhaftır ki NVIDIA'nın uygulaması olan GeForce Experience uygulamasına giriş yapmak istediğim de, tam Gmail'ime giriş yapacağım esnada, cihaz yine donmakta.
Açıkçası çok sık oyun oynamak için veya yüksek çözünürlük ile kullanılan bir bilgisayar değil ancak bilgisayarımı tam performansta kullanamamak can sıkıcı bir durum. Cihaz donmasın diye temkinli olmaya çalışmak insanı strese sokuyor.
Yazılımsal açıdan, internette araştırdığım ve kendi bildiğim kadarı ile çözmeye çalıştım ancak bir faydası olmadı. Aklıma donanımsal bir sıkıntı olabileceği geldi. Ancak yine internette araştırdığım kadarı ile macun değiştirmenin veya fan temizlemenin de bir faydası olmuyor gibi. Acaba buna sebep olan ve downgrade edebileceğim bir sürücü veya başka bir şey var mı? Yazılımsal açıdan yine çözemezsem, macun değiştirme ve temizleme işlemi uygulayacağım. O da olmaz ise emekli edeceğiz gibi duruyor.

Biraz uzun oldu, kusura bakmayın. Şimdiden teşekkürler.

111111.png
 
Tabi herkeste aynı olacak diye bir şey yok ama konular arasında benzer şikayetler vardı ve ''macunu değiştirsemde, faydası olmadı'' gibi açıklamalar gördüm. Genelde de Casper kullanıcıları bu durumdan muzdarip sanırım.
 

Dosya Ekleri

  • CoreTemp-Scr1.png
    CoreTemp-Scr1.png
    5,4 KB · Görüntüleme: 70
Tekrar merhaba, aynı bilgisayarı kullanmaya devam etmekteyim. Oyun oynanmadığı için ekran kartı sorunu göz ardı edilerek kullanılıyor. Mesela gözlemlediğim diğer bir sorun şöyle, paint.net gibi resim editörü programlarında renk seçtiğiniz zaman bile, ani renk değişiklikleri bilgisayarın donmasına sebep oluyor. Trajikomik bi durum. Donanımsal bir sorun olduğu kanaatindeyim.
 

Geri
Yukarı