Benim iki gözüm de 2.5 derece miyop ve astigmat var. Önceleri gözlük kullanıyordum sonra ben de lense geçtim.
Benim lenslerim 100 TL. Kutunun içinden üç çift lens çıkıyor. Her ay değiştirin dense de iki ayda bir değiştiriyorum ben. Böylece altı ayda bir yeni lens almanız gerekiyor. Elbette bunun lens suyu da var, damlaları da var ki bunlar da biraz tutuyor. Kabaca diyecek olursam toplamda 130 TL diyebilirim sanırım.
Damlalar dışarıda gözünüze toz vs. kaçarsa diye alınıyor ki hayatımda neredeyse hiç kullanmadım diyebilirim. Lens suyunuzu alınca içinden lens kabı da çıkıyor.
Lens suyunuzu düzenli olarak değiştirin. Biraz değiştirmeyip kabın içine bakarsanız o suyun üstünde yüzen bir sürü şey görürsünüz. İplikten, tozuna kadar.
Evde gözlük veya lens kullanmıyorum. Sadece dışarı çıktığımda lenslerimi takıyorum o kadar. Görmemek hoşuma gidiyor. Evde de işim yakın mesafe ile olduğu için etkilenmiyorum.
İlk takmaya çalıştığımda zorlanmıştım biraz fakat zamanla gerçekten alışıyorsunuz. İlk lensimi takmak 15 dakikamı almıştı. Şimdi en fazla 3 saniyemi alıyor.
Gözünüze lens taktığınız zaman fazla oynamamak gerekiyor gözünüzle. Şöyle ki diyelim gözünüzde lens var ve sizde yüzünüzü yıkayıp kurularken bir bakıyorsunuz lens yok
Gözünüzün arkasına mı gidiyor artık orayı tam bilmiyorum ama biraz sağ sol yapınca geri geliyor gözünüze. Korkacak bir durumu yok yani
Gözünüzde lens varken uyumayın veya denize girmeyin. Sıkıntılı durumlar meydana gelebilir. Belki bunları yapmanıza izin veren modeller vardır. Bilmiyorum.