Lens kullanmak istiyorum

Makaleler
1
Yer
Tekirdağ
16 yaşındayım ve 2 derece miyop var gözlerimde. Beş seneye yakın süredir gözlük kullanıyorum. Gündelik hayatımda yaşattığı zorluklar (güneş gözlüğü kullanamıyorum, soğuk havalarda atkı ile yüzümü kapatamıyorum, kışın içeri girdiğimde buğu yapıyor...) maddi sıkıntılar dolayısıyla gerçekten canımı sıkmaya başladı. Başlarda 50 - 100 lira gibi miktarlara orta kalite mercekler alabiliyorken şu an kullandığım gözlüğe 800 lira verdim. Ne kadar dikkatli kullansam da kazalar olabiliyor. Kafama top gelmesi üzerine spor salonunda gözlüklerimi gerçekten sahadan uzak bir yerdeki masaya koydum ve üstüne top geldi. Artık spor salonuna gözlük getirmiyorum. İyi göremiyorum haliyle. Parayı ben kazanıp ödemesem de ucu illa ki bana dokunuyor.
Acaba lens benim için uygun mudur? Fiyatları ne kadardır, alışma süreci dışında gündelik hayatımda zorluk çıkartır mı, miyop derecemin artmasını yavaşlatır mı veya hızlandırır mı? Lens kullanan veya kullanmış kişiler iyi veya kötü yorumlarını yaparsa sevinirim. Teşekkürler şimdiden.

Hocam 2 yıldır lens kullanıyorum, ilk birkaç hafta takıp çıkarırken zorlanıyorsun fakat sonrasında gayet basit geliyor. Gözlük kadar kaliteli görüş maalesef sağlamıyor, ben özellikle gece araç kullanırken lens çıkarıp gözlük kullanıyorum. Bilgisayar kullanırken ve kitap okurken de biraz rahatsız ediyor. Bunlar belki benim gözlerimle ilgilidir belki de kullandığım lens ile ilgilidir.
Kullandığım ürün bu. 6 adet çıkıyor kutudan ortalama 3 ay kullanıyorum. Bir de aylık 50 tl civarı solisyona para vermek gerekiyor. Soracağın farklı soru varsa elimden geldiği kadar cevap vermeye çalışırım.

Hocam 2 yıldır lens kullanıyorum, ilk birkaç hafta takıp çıkarırken zorlanıyorsun fakat sonrasında gayet basit geliyor. Gözlük kadar kaliteli görüş maalesef sağlamıyor, ben özellikle gece araç kullanırken lens çıkarıp gözlük kullanıyorum. Bilgisayar kullanırken ve kitap okurken de biraz rahatsız ediyor. Bunlar belki benim gözlerimle ilgilidir belki de kullandığım lens ile ilgilidir.
Kullandığım ürün bu. 6 adet çıkıyor kutudan ortalama 3 ay kullanıyorum. Bir de aylık 50 tl civarı solisyona para vermek gerekiyor. Soracağın farklı soru varsa elimden geldiği kadar cevap vermeye çalışırım.
Bu kadar olumlu yorumun ardından ani bir düşüş yaşadım :D Acaba iyi görememen miyopunun (artık her neyse) ilerlemesine falan bağlı olmasın :D
Peki ya lazer operasyonu? Belli bir yaş yeterli mi bunun için yoksa göz derecesinin ilerlemesinin durması mı gerek? Şu anda ortalama fiyatları ne kadar, operasyon geçirdikten sonra göz tekrar bozulabiliyor mu?

Son düzenleme:
Lazer operasyonu için belli bir yaşa gelmiş olman lazım diye biliyorum. Yeniden bozulma olabiliyor.( Arkadaşım askeriyeye girmek için lazer yaptırmıştı yaklaşık 5 yıl kadar önce. 5 derece miyoptu. Şuan 2 dereceye kadar yeniden bozulmuş)

Yerinde olsam lens bir göz doktoruna gider lens reçetesi yazdırır, güzel bir araştırma yapar lens alırım. En azından denemiş olursun.

@painkiller ’ın etiketini gördüm geldim :)

Öncelikle doktorunuza bunu söyleyin. Kullanmak istiyorum, ölçümleri yapabilir misiniz diye sorun. Bazı göz yapılarında sorun olabiliyor lens, ancak bu çok nadir bir durum.

Kısa süreli lensler kullanın mutlaka (2 haftalık kullanım süresi olanları mesela). Günlük lensleri başta tavsiye etmem çünkü çok ince oldukları için ilk kullananlar kullanmakta zorlanıyorlar.

Bazıları lensleri satarken uyurken de kullanabilirsiniz diyorlar. Hiç dinlemeyin. Gece yatarken mutlaka çıkarın. Kullanım süresinden daha uzun süre kullanmayın. Yani lens iki haftalıksa aman nolcak diyip üç hafta kullanmayın. Temizliğinize çok özen gösterin. Ellerinizi yıkamadan gözünüze ellemeyin.

İlk zamanlar kuruluk olabilir gözünüzde lens kullanırken. Bunun için gözyaşı damlası alabilirsiniz.

Ben lazer olana kadar lens kullandım yaklaşık 10 sene. Tüm bu hijyen ve kullanım süresi konularına dikkat ettiğim için bir sıkıntı yaşamadım. Ancak aman nolcak diyen arkadaşımın korneasında incelme olduğu için su an ne lazer olabiliyor ne de lens kullanabiliyor. O yüzden kurallar önemli ☺️

@painkiller ’ın etiketini gördüm geldim :)

Öncelikle doktorunuza bunu söyleyin. Kullanmak istiyorum, ölçümleri yapabilir misiniz diye sorun. Bazı göz yapılarında sorun olabiliyor lens, ancak bu çok nadir bir durum.

Kısa süreli lensler kullanın mutlaka (2 haftalık kullanım süresi olanları mesela). Günlük lensleri başta tavsiye etmem çünkü çok ince oldukları için ilk kullananlar kullanmakta zorlanıyorlar.

Bazıları lensleri satarken uyurken de kullanabilirsiniz diyorlar. Hiç dinlemeyin. Gece yatarken mutlaka çıkarın. Kullanım süresinden daha uzun süre kullanmayın. Yani lens iki haftalıksa aman nolcak diyip üç hafta kullanmayın. Temizliğinize çok özen gösterin. Ellerinizi yıkamadan gözünüze ellemeyin.

İlk zamanlar kuruluk olabilir gözünüzde lens kullanırken. Bunun için gözyaşı damlası alabilirsiniz.

Ben lazer olana kadar lens kullandım yaklaşık 10 sene. Tüm bu hijyen ve kullanım süresi konularına dikkat ettiğim için bir sıkıntı yaşamadım. Ancak aman nolcak diyen arkadaşımın korneasında incelme olduğu için su an ne lazer olabiliyor ne de lens kullanabiliyor. O yüzden kurallar önemli ☺
Peki gözlükten daha ekonomik midir? Aylık masrafı ortalama kalitede bir ürün için ne kadar oluyor? Gündelik kullanım dışında bir yandan da para konusunda istiyorum lens kullanmayı.

Peki gözlükten daha ekonomik midir? Aylık masrafı ortalama kalitede bir ürün için ne kadar oluyor? Gündelik kullanım dışında bir yandan da para konusunda istiyorum lens kullanmayı.

Uzun vadede değil. Çünkü lens kullanım süresi olan bir tüketim ürünü. Lens alıp da gözlük almamak gibi bir şey de mümkün değil. Çünkü bazen lens kullanmak istemezsin, gözlerini dinlendirmen gerekir, ya da hastasındır, vs. O yüzden gözlük hep olacak. Sadece belki en ekonomik olanı alıp halledebilirsiniz. Yalnız gözlük camı mı 800 tl tuttu bu arada? Aşırı pahalı geldi bana. Benim gözlerim 4,5 miyoptu bu kadar para vermedim. Aslında itiraf edeyim, cam inceltme dışında hiçbir ekstra cam özelliği almadım ben 🤣

Uzun vadede değil. Çünkü lens kullanım süresi olan bir tüketim ürünü. Lens alıp da gözlük almamak gibi bir şey de mümkün değil. Çünkü bazen lens kullanmak istemezsin, gözlerini dinlendirmen gerekir, ya da hastasındır, vs. O yüzden gözlük hep olacak. Sadece belki en ekonomik olanı alıp halledebilirsiniz. Yalnız gözlük camı mı 800 tl tuttu bu arada? Aşırı pahalı geldi bana. Benim gözlerim 4,5 miyoptu bu kadar para vermedim. Aslında itiraf edeyim, cam inceltme dışında hiçbir ekstra cam özelliği almadım ben 🤣
Çerçeve ile birlikte 800. Cam 300 küsürdü yanlış hatırlamıyorsam. Daha ne camlar saydı ekran kartı fiyatına :D Anlattığına göre basitçe odak noktası etrafındaki bölgeleri de net görmeye yarayan özel bir cam. Yüksek numaralı gözlüklerde kullanılıyor zaten. İnceltmesiydi, UV korumasıydı derken bayağı bir özellikle artan fiyatlar gördük. Pek güvenemedik. 6 ay sonraki kontrolde eğer daha yükselmişse o zaman alırız diye düşündük. Lens fikri aklımda yoktu. Arkadaşım 4 derece miyopla lens kullandığını söyleyince içime kurt düştü adeta :D Bir seneye değişecek camlara 1000 lira vermektense lense vermek daha mantıklı gibi geliyor. Hatta belki daha da az.
Bu arada uzun süre kullanım ömrü olan lensler var mı? 3 ay, 6 ay gibi?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı