@painkiller ’ın etiketini gördüm geldim
Öncelikle doktorunuza bunu söyleyin. Kullanmak istiyorum, ölçümleri yapabilir misiniz diye sorun. Bazı göz yapılarında sorun olabiliyor lens, ancak bu çok nadir bir durum.
Kısa süreli lensler kullanın mutlaka (2 haftalık kullanım süresi olanları mesela). Günlük lensleri başta tavsiye etmem çünkü çok ince oldukları için ilk kullananlar kullanmakta zorlanıyorlar.
Bazıları lensleri satarken uyurken de kullanabilirsiniz diyorlar. Hiç dinlemeyin. Gece yatarken mutlaka çıkarın. Kullanım süresinden daha uzun süre kullanmayın. Yani lens iki haftalıksa aman nolcak diyip üç hafta kullanmayın. Temizliğinize çok özen gösterin. Ellerinizi yıkamadan gözünüze ellemeyin.
İlk zamanlar kuruluk olabilir gözünüzde lens kullanırken. Bunun için gözyaşı damlası alabilirsiniz.
Ben lazer olana kadar lens kullandım yaklaşık 10 sene. Tüm bu hijyen ve kullanım süresi konularına dikkat ettiğim için bir sıkıntı yaşamadım. Ancak aman nolcak diyen arkadaşımın korneasında incelme olduğu için su an ne lazer olabiliyor ne de lens kullanabiliyor. O yüzden kurallar önemli ☺