Letgo iade isterse ne olur?

Hani mahkemeye vermek isterse başınızı ağrıtır ama çok pahalı bir ürün değilse ne bir satış sözleşmesi var ne noter kaydı bir şey çıkmayacaktır kısacası. Letgo'da yazılı olmayan ama herkesin uyguladığı bir kural var elektronik üründe iade olmaz diye satış yapan arkadaşlar bilir bu kuralı.
Pahalı değil 300tl bir şey.

Ürünün sizden alırken bozuk olduğunu kanıtlayamaz. Adama bozuk malı niye geldin gördün aldın dersin konu kapanır. Sen sendeyken sağlam olduğunu kanıtlayamazsın o da alırken sağlam olmadığını kanıtlayamaz. Hiçbir yasal hakkı yok. Sizi kandırmaya çalışıyor.

Yüzyüze sorunsuz bir ürünü sattıktan sonra bozuk deyip iade etmek isterse WhatsApp konuşmaları var telefon konuşmaları var vb. diyerek benden aldığını doğrulayabilir. Ama bu yasal olarak bir hak verir mi alıcıya?

Aynı olay başıma geldi sağlam kulaklık verdim 2 gün sağ taraftan ses gelmiyor dedi iade edeyim geri yol paranı falan da vereyim dedi engelledim ben, peşine de düşmedi daha sonra. Engelleyin hocam engelleyin.

Aynı olay başıma geldi sağlam kulaklık verdim 2 gün sağ taraftan ses gelmiyor dedi iade edeyim geri yol paranı falan da vereyim dedi engelledim ben, peşine de düşmedi daha sonra. Engelleyin hocam engelleyin.
Ben de kulaklık sattım hocam. Tertemiz az kullanılmış üstelik garantisi de var(garanti belgesi içinde ve A101den aldığım için satış fişini bile koydum içine) .

1- Ortada resmi bir satış yok. Satış sözleşmesi yapmamış olmanız çok muhtemel
2- Sizden alırken malın ayıplı olduğunu kanıtlayamaz.

Hiç bir yasal yükümlülüğün bulunmuyor. Adama senin bozmadığın ne malum ben sana malı sağlam verdim geldin gördün aldın yaz konuyu kapat.

Ben de kulaklık sattım hocam. Tertemiz az kullanılmış üstelik garantisi de var(garanti belgesi içinde ve A101'den aldığım için satış fişini bile koydum içine).

Hocam 300 TL'lik kulaklık için kimse davayla falan uğraşmaz engeli bas yoluna devam et tek bir önerim var o adama denk gelmemeye çalış ben sattığım adamı 1 kere daha gördüm kalbim oturma organıma kaçıyordu kolay gelsin sanada.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı