Letgo iade isterse ne olur?

Merhaba kolay gelsin ben Letgo'da Bluetooth hoparlör sattım 1000 küsur bir şey yüz yüze elden teslim ettim sonra beni 1 saat sonra aradı beğenmedim dedi paramın ideasini istedidi bir şey çıkar mı engeleyeceğim?

Son düzenleme:
Merhaba kolay gelsin ben Letgo'da Bluetooth hoparlör sattım 1000 küsur bir şey yüz yüze elden teslim ettim sonra beni 1 saat sonra aradı beğenmedim dedi paramın ideasini istedidi bir şey çıkar mı engeleyeceğim?
Konudaki cevapların aksine ikinci el satışlarda satıcının 1 yıllık devam eden sorumluluğu mevcut. Ortada takipsizlik veya tüketici hakkının olmayışı gibi bir şey söz konusu değil. Düzeltme: Cayma hakkı konusuna gelince elden satış olduğu için bu hak mevcut değil.

Ancak cihazda bir sorun varsa 1 yıl içerisinde bunu gerekçe göstererek iade isteme hakkına sahip. Bu sorunun satışı yapılırken bahsedilmemiş olması gerekiyor. Ayrıca bu konuda tabii ki sizin de ispat isteme hakkınız mevcut. Fakat ispat yükü ikinci el ürünlerde ilk 6 ayda satıcının aksini ispat etmesi, sonraki 6 ayda ise alıcının sorunun varlığını ispat etmesi şeklinde oluyor. Bu kapsamda ispat her şekilde kanıtlanabilirse size zorla iade aldırma hakları mevcut.

Bu söyledirim hepsi satışının ikinci el yapıldığına dair ispat gerektirmekte. Bu normalde satış sözleşmesi ile olması gerekir fakat çoğu kişi bunu bilmiyor ve yapmıyor. Bu durumlarda EFT gönderimine açıklama yazarsanız bu da geçerli sayılabiliyor.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı