Letgo'da alıcı iade istiyor

Merhabalar, bugün başıma gelen olayı paylaşacağım. 17 gün önce 2. el aldığım kasamdaki Corsair VS650 PSU'yu sattım. Ben satarken hiçbir problemi yoktu. Aynı anda 2 ekran kartına da güç veriyordu, oyun da oynatıyordu. Letgo profilim de gayet güvenilir bir kişi olduğumu doğruluyor. Fakat bugün akşam sattığım kişi bana yazıp, yük altında sisteme reset artırdığını söylüyor ve iade istiyor. Ben durumu güzelce açıkladım satarken de her şeyi açıklamıştım. Alan kişi mining yapıyormuş ve aynı anda birden çok kartı çalıştırmıyormuş, aldığı gün denemiş reset attırmış ama "bana güvendiği için" yazmamış. Fakat üstünden 17 gün geçince yazıyor. Bendeyken 2 kartı (GTX1060 6 GB ve RTX 3080) rahatça çalıştıran PSU nasıl onda çalıştırmıyor bilemiyorum. Aynı sistemde birden fazla PSU test ettiğini onların sorun çıkarmadığını söylüyor.
Burada benim suçum nedir? İade kabul etmek diye bir şey Letgo'da bulunmuyor, alıcı görerek satın aldı. Evet denemedi fakat ben kendim alacak kişinin mining yapacağını bildiğim için 2 kart ile de deneyerek sattım. Sizce kim haklı?
Yarın bir teknoloji dükkanında test yaptıracağını söyledi, belki bir fabrika hatası var veya başka bir şey oldu. Ürünü satıp üzerinden 17 gün geçtikten sonra beni ilgilendiren bir şey var mıdır?

Seni ilgilendiren bir şey yok tipik ürünü beğenmedim bahanesi vakası. Şikayet edeceğim vb. tarzı olay açarsa sıkıntı etme hiçbir şekilde seni şikayet edemez üstüne sen haklı çıkarsın.
 
Engelle geç, hiçbir şey yapamaz. Eğer sendeyken bir sorunu yoksa ve o denemeden aldıysa hatalı olan kişi alıcıdır. İade vermek zorunda değilsin, ki vermemelisin bence.
 
Ben satacağım ürünü fotoğraf çekip, kayıt altına alıyorum. Sonradan karşı taraf akıllılık yapmasın diye. Tavsiye ederim.
 
2. elde iade diye bir şey olmaz. Kullanıp bozmuş olabilir, hasarlı ürünü sana k*kalamaya çalışıyor olabilir vs. vs. bilemezsin. Cevap bile vermeyebilirsin aslında. 2. el alım yapıyorsa kişi emin olmadan almamalı.
 
Büyük ihtimal sizin PSU ona yetersiz geldi. Veya daha uygun bir ürün buldu, ayak yapıyor.
5700XT satmıştım.
Adam gelip test edebilir miyim dedi, gel dedim.
Gelmedi, parayı da gönderdi, ben de kartı gönderdim.
2 gün sonra bana kart siyah ekran veriyor dedi.
Benim kullandığım kart, bildiğim kart...
Dedim ki "Birader karta yanlış işlem yaptın mining'de şimdi beni uğraştırma."
"Vatan faturası kutunun içinde gönder garantiye."
Bir daha sesi çıkmadı.

Geri adım atma.
Satmışsın bitmiş.
2. el ürün bu sonuçta.
 

Geri
Yukarı