LG 24GN650-B monitörü yorumum

Hem ölü piksel var hem ciddi anlamda ışık sizdirması var. O ne yaw araba farı gibi 🤔😬😶. Direk iade edin. Aoc 24 G2 nin kronik sorunlari bir de bu makinayi òvüyorlar. Biz az araştırmadik

Arızayı bildirin ve cayma hakkım kullanmak istiyorum dersiniz HB cok itiraz etmez. Bir de siz V ile başlayan firmadan magazadan alın neler yaşarsiniz ben yaşadim zar zor kusurlu malı LG Ultragear iade ettim sonunda hem de gününde olmasına rağmen jelatini bile sökülmemisti
Sızma var mı anlayamadım ona nasıl bakıyoruz bilmiyorum ama ölü pikseli geldiği gün görünce direkt iade talebini oluşturdum. V ile başlayan mağaza mı?
İtopyadan alan var mı? Sıkıntı çıkarsa yardım etme durumları nasıl?
Bugün elime ulaştı 1 adet ölü piksel var :(
İade edeyim mi?

Diğer sorun görüntü ayarlarını nasıl yaptınız?
Renk, gama, game modu, freesync extendet mi basic mi?, siyah dengesi... gibi.
 
Son düzenleme:
AMD FreeSync aktarım teknolojisi 2020'de 3 farklı seviyeye taşıdı. FreeSync, FreeSync Premium ve FreeSync Premium Pro yeni nesil monitörlerde kendisine yer bulacak.

İlk nesil FreeSync teknolojisi aynı şekilde isimlendirmesini ve özelliklerini koruyor. FreeSync ailesinde ilk nesil, giriş seviyesi olarak kalmaya devam edecek.

FreeSync Premium ise Full HD çözünürlükte en az 120Hz tazeleme hızını tutturabilen monitörler için verilecek. Bu standartta düşük kare oranı sıkıştırma teknolojisi – lfc ise sistem monitörün tazeleme oranını yakalayamasa bile oyunlarda akıcılığı korumaya çalışıyor. FreeSync 2 HDR olarak bildiğimiz HDMI üzerinden gelen standart ise FreeSync Premium Pro şeklinde isimlendiriliyor. Full HD çözünürlükte 120Hz tazeleme hızını HDR ile verebilen monitörler bu isimlendirmeyi kullanacaklar.

Önereceğim LG 24GN650-B monitörü de FreeSync Premium onaylı bir ürün, ayrıca ah-IPS panel kullanıyor, ah-IPS en gelişmiş IPS türüdür siyah ve beyaz dengesi çok daha başarılı IPS panellere oranla bunu internetten de araştırabilirsin, panel üreticisi de bildiğim kadarı ile LG kendi paneli ya da auo panel kullanıyorlar bu üründe.

Br ve FPS türünde oyunlar oynuyorsanız monitör de nişan imleci de bulunmakta bu da + bir özellik siyah dengeleyici 350 CD / M.2 parlaklık güzel bir renk kalitesi sunuyor.

Teknik özellikleri bu Link'den bakabilirsiniz.


Hocam hala kullanıyor musunu? Tavsiye eder misiniz?
Monitörü 3-4 gündür kullanıyorum. Renklerinden ve yazılarından memnun olmadığım için ASUS VG249Q1R'yi verip bunu aldım.
Öncelikle 1ms denilen şey pazarlama oyunu backlight strobing olmadan 1 ms alamıyorsunuz. Ghosting ile backlight strobing farklı şeyler. 1ms GtG oyun için tam etkili değil. MPRT baz alınmalı. Blur bustersda bunun detaylı açıklaması var. Ben ortalama monitör arıyorum hem film hem oyun diyorsanız ben gayet memnunum. Kod yazarken çok hoşuma gidiyor monitör. Oyunlarda da herhangi bir problem yaşamıyorum.

Hodam kod yazarken yazılar çok keskin ve net mi?
 
Son düzenleme:
Monitörün arkasına şarjlı mini hoparlör takayım diyorum fakat Display Port kablosu ile ses iletilmiyor sanırım?

Hem HDMI hem de DPI kablosunu bağlarsak arkaya?

Bu işi sevmedim :(
Ölü pixel böyle bir şey mi? HepsiBurada direk değişim yapıyor mu yoksa cayma hakkımı mı kullanayım?
Siz bu ölú pikseli geçin asıl sorun müthiş oranda backlight bleeding var hatta glowing olmuş bu araba farî gibi parliyor. Çok kòtü. Direk iade
 
@Kaslan iki monitörü de hala kullanıyor musunuz? Ben AOC olanı almayı düşünüyorum ama internette siz ve birkaç kişi hariç herkes LG olanı önermiş, attığınız fotoğrafta da ciddi kalite farkı var ama bilemedim. Hangisinde ışık sızması daha çok ve ölü piksel durumunda artış oldu?
 
Monitörü kapatınca neden ses kapanıyor? 2+1 anakarta takılı. Aynı şekilde ses kulaklıktayken de müzik dinlerken mobitörü kapatınca ses kesliyor. Yine kulaklık usb ile kasaya bağlı.
 
Monitörü kapatınca neden ses kapanıyor? 2+1 anakarta takılı. Aynı şekilde ses kulaklıktayken de müzik dinlerken mobitörü kapatınca ses kesliyor. Yine kulaklık usb ile kasaya bağlı.
şimdi denedim böyle bir sorun mevcut değil. ayriyeten ölü piksel olan resmi atmışsınız 24gn650-b olduğuna emin misiniz biraz farklı geldi.
Monitör ayarlarını bilgisayardan nasıl yönetebilirim?
sitesin de yazılımı var.
 

Geri
Yukarı