LG monitörler günümüzde sağlam mı?

Onların da hepsi gerçek 1ms değil sadece gecikme süreleri daha düşük.

Gerçekten 1ms monitörler daha pahalı. Yukarıda da belirttiğim gibi BenQ Zowie'nin üst modelleri gibi.

Anlamadığım şey neden 1ms istiyorsunuz?

Hocam biraz takıntı yaptım sanırım zaten birkaç mslik farkı insan gözü algılayamaz ama rekabetçi oyun oynadığım için o yöndende iyi olsun diye düşündüm ama çok fark etmiyormuş sanırım.
 
Hocam biraz takıntı yaptım sanırım zaten birkaç mslik farkı insan gözü algılayamaz ama rekabetçi oyun oynadığım için o yöndende iyi olsun diye düşündüm ama çok fark etmiyormuş sanırım.
Kalite bir IPS panel alırsanız ortalama ms'leri 3 ile 8 arasında değişir. Zaten aradaki farkı çok hissedemezsiniz. Önemli olan ghosting'in olmaması.
 
Son düzenleme:
Maalesef günümüzdeki 1ms diye tanıtılan neredeyse herhangi bir monitör gerçekte 1ms değil.
1ms olmaları için ya parlaklık düşürüyorlar ya ghosting sorunu ortaya çıkıyor.

Bende konuda onu anlatmak istemiştim hocam zaten, bu monitör gerçek 1ms'miş gibi bir algı oluştuğundan böyle bir konu açtım.

Tüm bu konuşmaların özünde ghostingsiz hangi modeller var tercih edilebilir?

İlk sayfada atılan ürünler güzel, ghosting olmaz hiçbirinde. 24G2U'da birkaç yıl sonra çizgilenme sorunu çıkabiliyor. G24F'te de 120Hz üstünde cızırtı sesi olabiliyor.
Bugün 24GN600-B modelinde de cızırtı sesi sorunu duydum ilk kez.
 
Hocam ghosting modele özgü bir durum mu yoksa monitöre özgü mü, mesela aynı 2 monitörden biri ghosting yaparken diğeri yapmayabilir mi?
Normalde aynı modellerde olmaması lazım. Fakat fabrika hatası olabilir, belli olmaz.

Genelde modele özgü oluyor.
 
Haftalardır kardeşime almak için monitör araştırıyorum sorunsuz monitör yok resmen 2.5-3k bandında. Acer Vg242 kullanıyorum onun da üretimi bitmiş sanırım, ghosting yoktu oysaki monitörümde. Garip bir piyasa gerçekten.
 

İstanbul'da iseniz ve yıllarca değiştirmeyeceğiniz bir şey istiyorsanız :

Attığınız modeli önermem. Panelden ötürü değil, ayarlanabilir standı olmadığından ötürü. Bütçeniz 3k'ya kadar ise attığım modellere bakabilirsiniz. Hepsinin paneli sizi tatmin eder.
Viewsonic XG2405-2 24" IPS 144Hz 1ms(HDMI+Display) FreeSync&G-Sync FHD Pivot Gaming Monitör - PttAVM.com Ayrıca.
 
Arkadaşlar 1 haftadır LG 24GN600B monitörüne sahibim.
Genelde valorant oynar anime izlerim. Monitörü alırken uzun süre araştırmalar yaptım f/p üzerine ve ilk tercihim HP x24ih idi fakat aldıktan sonra bazı sıkıntılardan dolayı iade ettim ve LG yi ben de sizin gibi 1ms gtg olduğu için tercih ettim.
Oyunlarda ve genel olarak monitörü FASTER ayarında kullanıyorum UFO testinde gördüğünüz ghostingin g sini ben kendi gözlerimle göremedim bu ne metinde ne de valorant gibi hızlı bir oyunda gözüme bir kere bile çarpmadı.
Freesync extended modu gayet güzel ve çoğu arkadaşımızın sorun olarak gördüğü renklerin soluk olması konusunda ise farklı bir İPS den geçiş yaparsanız evet bir tik soluk gelebilir ama renk üzerine çok fazla ayarı var 6 li saturation ayarından tut RGB ayarına kadar.
Ben itopyadan 2.599 TL ye almıştım şuan 100 TL daha ucuz, ilk aldığım monitörde 3 adet ölü piksel çıktığı için geri yolladım ve 3 günde yenisini yolladılar tertemizdi.
Cızırtı konusuna gelicek olursak çok hafif bir cızırtı geliyor arkasından fakat bir hafta içinde bir kere duydum cızırtıyı onu da şöyle test ettim valorantta FPS kısıtlaması yaptığımda cızırtı kesildi FPS sınırsız yaptığımda yeniden duymaya başlamıştım genelde kulaklıkla duymuyorum veyahut PC de takılırken oyun oynamazken cızırtı çıkmıyor cızırtıyı duymak için biraz ekrana kulağınızı yakınlaştırmaniz gerekiyor bence.
Ben 75 Hz TN monitorden geçtiğim için ne soluk bir renk söz konusu oldu ne de ghosting görebiliyorum belki de bu yüzdendir bilemem.
Başka sormak istediğiniz bir şeyler var ise sorabilirsiniz.

EDİT: Bir onceki yorumda arkadaşın bahsettiği viewsonic Xg2405 ve AOC g24g2 alternatif olarak hoşunuza gidebilir.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı