LGBT bireylerin toplumdaki yerleri nedir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben senin, bireysel olarak beni baskıladığını söylemiyorum ki. Bu toplumsal bir şey. Benim düşüncem, kendini LGBT birey olarak tanımlayan kişilerin devlette ve sosyal hayatta bir heteroseksüel kadar hakkı olmaması bir baskıdir. Şu anda devlet hakları tanısa bile, sosyal bakımdan bunun yer bulmamayacak olması gerçeği de bunu tetikler.

Dostum sen sokaklarda ben lgbtliyim bilmem ne demedikten sonra adamlar nereden anlayacak senin LGBT'li olduğunu? Kimliğinizde mi yazıyor LGBT'li diye anlamıyorum ki.
 
Herkesin kendi yaşamı kendi kararı biz bunu yargılamakla değil sadece kendi doğrularımız veya yanlışlarımıza göre " Bana göre doğru/yanlış" olarak nitelendirebiliriz. Ben LGBT akımının ne doğadan ne de doğallıktan kaynaklanan bir akım olduğunu düşünmüyorum kendimce insanları mümkün olduğunca bölmek için bir fikir ayrılığı gibi geliyor , bence LGBT yanlış mı? Evet yanlış ama öyle olduğunu iddia eden bir insana da karışmam , ta ki benim hayatımı rahatsız edecek düzeyde "Ben LGBT liyim , bana saygı duy" diyene kadar. Bu kadar saçma bir hareket olamaz diye düşünüyorum bunun LGBT lilik ve ya başka bir şeyle alakası yok sadece ilgi çekme çabasıdır. Bugün dünya genelinde LGBT olduğunu iddia eden bireylerin %80 kadarının bunu gerçekten bilmediğini, anlamadığını ve sadece farklı olup farklı görünüp ilgi çekmek için yaptıklarını düşünüyorum. Kişisel fikrimdir.
 

Eş cinseller hemcinslerinden hoşlanır (ama sadece hemcinslerinden hoşlanmayabilirler [biseksüellik]). Transeksüeller ise kendi cinsiyetlerini reddederler ve cinsiyet değiştirme ameliyatı ile cinsiyet değiştirirler.
 
Şimdi bu arkadaş bize bir soru sormuş. Ben de bu arkadaşa soruyorum. Birader saygı bekliyorsun bir çok insanın müslüman olduğu ülkede Kabe resmini yere seriyorsunuz. Ben ne anladım bu işten?
 
Dostum sen sokaklarda ben lgbtliyim bilmem ne demedikten sonra adamlar nereden anlayacak senin LGBT'li olduğunu? Kimliğinizde mi yazıyor LGBT'li diye anlamıyorum ki.

Kimliğimde erkek yazıyor, ancak bu benim başka erkekler ile evlenmemi engelleyecek bir unsur değil.
 
Fiziksel açıdan kadınsı özelliklere sahip fakat eril cinsiyet kimliğinde olan bireyler, kadından erkeğe transseksüel, yani trans erkek olarak nitelendirilmektedir. Fiziksel açıdan erkeksi özelliklere sahip fakat dişil cinsiyet kimliğinde olan bireyler ise trans kadın olarak tanımlanmaktadırlar.

Eşcinsellik, bir yönelim olarak “kişiyi ağırlıklı olarak ya da tümüyle kendisiyle aynı cinsiyette olan kişilere karşı romantik ya da cinsel çekimleri yaşamaya yönlendiren kalıcı kişisel nitelik” olarak ifade edilir.
 
Bir insanın kendi cinsine ilgi duymasını hiçbir zaman mantıklı bulmamışımdır, ama bu demek değildir ki saygı duymuyorum.

Cinsel tercih insanın toplumdaki statüsünü değiştirmez.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı