LGS 2020'ye nasıl çalışılmalı?

Matematiğe ağırlık verebilirsin ama diğer derslere de çalış tabiki. Kitap oku her gün paragraf çöz bence anlamadan çözeceğin 1000 soru anlayarak ve verimli çözeceğin 500 sorudan kötüdür yani verimli çalış. Pes etme benim gibi matematik konusunda yoksa istediğin liseyi kazanamayip pişman olursun kendimden biliyorum cidden pişman oldum bazen diyorum keşke tekrar LGS'ye girebilseydim diye. Stres yapma ve bu hayatında gireceğin son sınav değil. Meslek lisesi mezunu komşumuz şu anda Edebiyat öğretmeni o yüzden LGS'de iyi bir puan yapamasan bile üzülme ama çalış en azından çalıştım ama olmadı diyebilmek icin pişman olmamak keşke çalışsaydım dememek icin çalış.

Gece 2-3'lere kadar çalışan bir arkadaşım vardı, sürekli kendini överdi. Şöyle çözdüm soruları, böyle çözdüm şunu diye. Şu anda aynı okula gidiyoruz :)

Zamanında sınıfta günde 200 soru çözen çocuk vardı. Sonu meslek lisesinde bitti. Kendini nasıl rahat hissediyorsan öyle çalış 100 soru çözmekte zorunlu değilsin. Haftada 200 çöz yeter.
Ben hiç çalışmadan okuldan aklımdan kalanlarla girmiştim sınava :D

Hocam içim rahat gibi en rahat ortalama bir Anadolu'ya girerim diye düşünüyorum.
Matematiğe ağırlık verebilirsin ama diğer derslere de çalış tabii ki. Kitap oku her gün paragraf çöz bence anlamadan çözeceğin 1000 soru anlayarak ve verimli çözeceğin 500 sorudan kötüdür yani verimli çalış. Pes etme benim gibi matematik konusunda yoksa istediğin liseyi kazanamayip pişman olursun kendimden biliyorum cidden pişman oldum bazen diyorum keşke tekrar LGS'ye girebilseydim diye. Stres yapma ve bu hayatında gireceğin son sınav değil. Meslek lisesi mezunu komşumuz şu anda edebiyat öğretmeni o yüzden LGS'de iyi bir puan yapamasan bile üzülme ama çalış en azından çalıştım ama olmadı diyebilmek için pişman olmamak keşke çalışsaydım dememek için çalış.

Hocam motivasyon kanalı gibi konuşmuzsunuz stres yapmıyorum hayatımı sınavlara bağlıyan bir insan değilim ama tabii iyi bir liseye gitmeyi herkes ister günde 100 soru yeterli olur herhalde.
Gece 2-3'lere kadar çalışan bir arkadaşım vardı, sürekli kendini överdi. Şöyle çözdüm soruları, böyle çözdüm şunu diye. Şu anda aynı okula gidiyoruz :)

Şans diyorsunuz hocam 😃
@isimsizjoker zorsa herkese zor, kolaysa herkese kolay; bunu kafaya takmayın. Rehber öğretmeninizle görüşüp bir plan oluşturmasını rica edebilirsiniz.

Hocam @Quartmo haklı gibi çoğu hiçbir şey yapmadan ne olursa olsun bir tane ders listesi falan veriyor internettede var bu listeler pek düzenli çalışan biri değilim sınav yaklaşınca çalışırım genelde o yüzden alışılmış bir durum değil benim için düzenli çalışmak.

Hocam içim rahat gibi en rahat ortalama bir Anadolu'ya girerim diye düşünüyorum.

Hocam motivasyon kanalı gibi konuşmuzsunuz stres yapmıyorum hayatımı sınavlara bağlıyan bir insan değilim ama tabii iyi bir liseye gitmeyi herkes ister günde 100 soru yeterli olur herhalde.

Şans diyorsunuz hocam 😃

Hocam @Quartmo haklı gibi çoğu hiçbir şey yapmadan ne olursa olsun bir tane ders listesi falan veriyor internettede var bu listeler pek düzenli çalışan biri değilim sınav yaklaşınca çalışırım genelde o yüzden alışılmış bir durum değil benim için düzenli çalışmak.

Bundan dolayı dedim işte rehberlik hocaları laf geveler senin istekli olman lazım eğer iyi bir liseyi kazanmak istiyorsan sen kendi çalışmanı planlaman lazım YouTube kanalları veya rehber hocaları değil.

Küçük yaştaki çocuklar bile harıl harıl çalışıyor. Benim zamanımda hiç çalışmazdık lise dahil.
Başlığa çok şaşırdım konu hortladı zannettim ama bugün açılmış. Yetkililer bir el atın.

Küçük yaştaki çocuklar bile harıl harıl çalışıyor. Benim zamanımda hiç çalışmazdık lise dahil.
Başlığa çok şaşırdım konu hortladı zannettim ama bugün açılmış. Yetkililer bir el atın.

Artık çalışsak bile braz şans işi gibi her türlü şey olabilir konudakilerin dediklerine göre harıl harıl çalışıpda ortalama bir yere girende var biraz çalışma biraz şans bizi nereye götürürse oraya gireceğim herhalde.

“Yüksek Kaliteli İş Miktarı = Harcanan Zaman x Dikkat Yoğunluğu”

Dikkat yoğunluğunu artırarak (deep work şeklinde) ders çalışırsanız çok iyi yerlere gelebilirsiniz. Günde 6 saat çalışsan da dikkat yoğunluğun 0 olduğu zaman verimin de 0 olur.

@isimsizjoker işte "sınavın yaklaşması" kavramı burada çok farklı. Eğer 7'den 8'e geçtiyseniz sınav yaklaşmıştır ve çok afedersiniz hayvan gibi çalışmanız gerekiyor. Aynısı YKS'de 10'dan 11'e geçmek için de geçerli.

Rehber öğretmeni olayına gelince, tamamen kişiye bağlı. Sizi dinleyerek çok iyi planlamalar yapan öğretmenlerle de karşılaştım. Öncelikle isteyin, hazır program verse bile özelleştirip uygulamayı deneyin. Uymazsa bu sefer ailenizle beraber gidin ve kesinlikle nazik olun, yine işe yaramazsa kendi programınızı oluşturun veya bir eğitim koçu/öğretmenden yardım alın.

Sınav kuralı basittir. Bol bol soru çözen, en fazla soru türünü irdeleyen ve öğrenen kazanır. Kolay ve eski kaynaklardan binlerce çözseniz bile kazancınız çok az olur. Okullar açılır açılmaz önce konuları bitirin, sonra basit sorularla başlayın. Sonrasında da full paragraf ve yeni nesil soru (matematik çok önemli) odaklanın. Haftalık toplam 1000-1500 yeni nesi soru çözmeniz gerekiyor. Mümkünse katı ödevlendirme yapan bir dershane de işinizi görür. Bu alanda dozunda baskı gerekiyor, fakat baskıyı kuran taraf aile değil öğretmen ve deneyimli-bilgili kişiler olmalı.

Şans diyorsunuz hocam 😃

Hocam günde 100 soruyu arttırmanız lazım. Kademe kademe arttırabilirsiniz dün 100 bugün 150 gibi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı