LGS 2021 nasıl geçti?

Sizin söylediğiniz şuna çıkıyor: Matematik yapan dahi; sözeli yapan, matematiği yapamayan geri zekalı.
Yahu arkadaşım neden anlamak istemiyorsun? Anlatıyorum ya, '' bu sınav nitelikli liselere öğrenci almak için yapılan bir sınav. Ve nitelikli öğrenciler de ''genelde'' sayısalcı oluyorlar. İyi liselere giden ve sözelci olan kişi sayısı çok çok az. Ben de nitelikli bir lisede okuyorum, sınıfımızda 1 tane bile sözelci yok? Neden, çünkü sınav bunun için. Türkçe ve feni genel kesim yapıyor zaten, ama matematiği yapan kişi sayısı az. İşte bu yüzden matematik eleyici, bunu anlamak bu kadar mı zor?

Fen basitle orta arasındaydı. Bu arada resmen sözel bölümün zorluğunu matematiğe atmışlar. Zaten baştan belliydi. Arkadaşım sadece matematikten Full çekersek 320 alıyoruz demişti. Belliydi bu işte bir şeyler olduğu.

Yahu arkadaşım neden anlamak istemiyorsun? Anlatıyorum ya, '' bu sınav nitelikli liselere öğrenci almak için yapılan bir sınav. Ve nitelikli öğrenciler de ''genelde'' sayısalcı oluyorlar. İyi liselere giden ve sözelci olan kişi sayısı çok çok az. Ben de nitelikli bir lisede okuyorum, sınıfımızda 1 tane bile sözelci yok? Neden, çünkü sınav bunun için. Türkçe ve feni genel kesim yapıyor zaten, ama matematiği yapan kişi sayısı az. İşte bu yüzden matematik eleyici, bunu anlamak bu kadar mı zor?
Türkçe ve feni hangi genel kesim yapıyor? Zor soru sorarsan kimse de yapamaz. Fende 1 tane bile yeni nesil yoktu. 1 tane bile! Fenin hepsini yeni nesil yap bakalım kaç kişi yapıyor?
Aslında ben sana başka şeyler demek istiyordum ama nasıl tarif edeceğimi bilemedim.

Dostum hakkını yemişim. Hakikaten Türkçe ve sosyal sorularını gördükten sonra matematik eleyici kalıyor yanlarında. Fazla basit sormuşlar.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı