LGS 2025 nasıldı?

Girdim ve o kadar da zor değildi sadece Türkçede hızlı okuyabilmek önemliydi neyse din, inkılap ve ing e çok zaman kalmıyordu sayısalda ise matematikte birkaç soru hariç bayağı zorlamışlar fende sadece bilgiye dayalıydı.
Taban puanlar tahmininizce ne kadar düşer? Mesela ben 450 küsür aldım geçen sene 464 alan yere gidebilir miyim?

Liseyi bitireli seneler oldu. Fakat siz gençler konu açmışken bende bir yorum yapayım bari. Yeğenim bu sene girdi aynı şekilde matematik haricinde yapmış matematik yapamamış. Türkiyenin tablosu bu. Ezbere bir model eğitim olduğu için sözel dersler ezberlenir yapılır, matematik de ise çuvallanır. Ülkece matematik sıralamasında dünyanın sonlarındayız. Çünkü hem toplum, ırk olarak IQ muz düşük, hem de mantığa dayalı, kavrayan, kafa patlatan bir sistem yerine yüzeysel ezbere dayalı eğitim verilirse olacak bu.

Türkçe şahsen kazık gibi geldi, bazı sorular arada bırakacak şekilde hazırlanmış, sayısal sözele nazaran daha basit geldi sadece matematikten 1 yanlışımın olduğunu biliyorum onun dışında saat 10.00'dan sonra öğreneceğiz herhalde.

İyi bir lise iyi bir üniversite kavramı günümüzde pek geçerli değil artık (malum LGS için bile özel eğitim kurumlarına gidiyor çoğunluk), o yüzden canınızı sıkmayın. Üniversite sınavı için de illaki dershane ve türevlerine gidersiniz. Olan oldu keyfinize bakın, kafanıza takmayın. Neticede final boss üniversite sınavı. Lisede alacağınız eğitim sizi üniversite sınavına hazırlamayacak, sınava yakın zamanlarda siz kendinizi hazırlayacaksınız, böyle olmasaydı zaten ülkede özel eğitim kurumları ile soru bankası v.b yayınevleri kalmazdı. Özetle tatilin keyfini çıkarın.

İyi bir lise iyi bir üniversite kavramı günümüzde pek geçerli değil artık (malum LGS için bile özel eğitim kurumlarına gidiyor çoğunluk), o yüzden canınızı sıkmayın. Üniversite sınavı için de illaki dershane ve türevlerine gidersiniz. Olan oldu keyfinize bakın, kafanıza takmayın. Neticede final boss üniversite sınavı. Lisede alacağınız eğitim sizi üniversite sınavına hazırlamayacak, sınava yakın zamanlarda siz kendinizi hazırlayacaksınız, böyle olmasaydı zaten ülkede özel eğitim kurumları ile soru bankası vb yayınevleri kalmazdı. Özetle tatilin keyfini çıkarın.

O kadar haklısın ki.

Giren biri olarak hocam çok fazla paragraf olduğunu söyleyebilirim Türkçe din inkilapda o kadar fazla paragraf vardı ki artık İngilizceyi yetiştiremedim ve gittim kitapçığa işaretleyip zaman kaybetmek yerine direk optiği işaretledim.

Çok kitap okuyan biri olduğum için sürede sıkıntı yaşamadım ama gerçekten paragraf soruları dehşet ötesiydi kafamı karıştırdı ama şükür elimden geleni yaptım 16 soru işaretledim ara derslere baktım ama ara dersler kolaydı İngilizceden gram zorlanmadım bayağı kolaydı inkılap ve din de öyle.

Sizce yuzdelikler nasıl olur?

Çok düşeceğini sanmıyorum çünkü her sene herkes aynı muhabbeti yapıyor geçen senede aynısını söylemişlerdi ama fos. Takma kafayı ben keyfine girdim fen lisesindeki eğitimi aynısını obp ile alan liselerdede veriyorlar bir fark yok e farkı nedir diye sorarsan hava atmak evet ciddiyim akraba sohbetlerine ailen seni över bunun tek artısı budur başka bir şey olamaz ama YKS dede bocalarsan geçmiş olsun.

2021'den zor olamaz ama bu sene geçen seneye nazaran zorsa çok kötü hocam, müşkül duruma düştüm bir anda ya.
Hocam nedir bu 2021 ya bir siz bir abim sorulara baktım ama 2025 bazı soruları bence bir tık daha zor grafik sorularını sözel mantıkla birleştirmişler gayet zordu ve çok uzun ve kafa karıştırıcı paragraf soruları vardı matematikte 4 soru kazanım 10 soru orta düzey yanlış hatırlamıyorsam 2 soru 4 soru extra zor.

Son düzenleme:
Canınız sağ olsun hocam OBP ile yerleşirsiniz sizde dünyanın sonu değil ya önemli olan hangi liseye gittiğinden çok lisede nasıl ve ne kadar çalıştığındır.
Malum müfredat çok garip iyi bir lisede olmama rağmen kimya ortalaması 50'lerde sınıfın matematik 60'larda yani zorlayıcı bir seni bekliyor onu da söylemiş olayım her lisede zorluk aynı dediğim gibi şimdilik güzelce dinlen ve dokuzda çalışmaya başla güzel bir üniversiteye gideceğini düşünüyorum ben iki dönemde güzel çalıştım şu anda okulu birincisiyim birinci olarak ona geçtim sende yapabilirsin iyi şanslar.

Hocam sağ olun ama gerçekten bir tek ben değil herkes çok emek vermişti bu sınava bende çok emek verdim hem işte çalışıyordum hem basketbol oynuyordum hem ders çalışıyordum zaten okuldan eve gelıyorum yemek yiyorum saat 4'e kadar evdeyim hızlı bir şekilde gidiyorum eve zaten 1 de çıkıyoruz öğle ararsı yok 15 dakikalık yolu 3 dakikada koşa koşa gidiyordum yemeğimi yiyordum hızlıca hemen derse geçiyordum kaçırmayayim diye hiç de bu disiplinden bozulmadım saate 3 buçuk gibi evden çıkıyordum benim iş 4'te başlıyordu iş olarak da garsonum ve akşam yemeği çok çıkıyor bizde ondan bu saatte gidiyordum saat 11'e kadar çalışıyordum yeri geldi mi 12 eve geliyordum tekrar 2 3 saat ders çalışıyordum yetmiyordu yani çok zorlandım çok uğraştım ama emeğimin karşılığını maalesef alamadım eğlencemden vazgeçtim sevgili muhabbetinden vazgeçtim dışarı çıkma muhabbetinde vs. ama 370 puan aldım 5 saat aralıksız gerçekten ağladım puanada ağlamıyorum en çok emeğime yazık oldu ona ağlıyorum.

Hocam sağ olun ama gerçekten bir tek ben değil herkes çok emek vermişti bu sınava bende çok emek verdim hem işte çalışıyordum hem basketbol oynuyordum hem ders çalışıyordum zaten okuldan eve gelıyorum yemek yiyorum saat 4'e kadar evdeyim hızlı bir şekilde gidiyorum eve zaten 1 de çıkıyoruz öğle ararsı yok 15 dakikalık yolu 3 dakikada koşa koşa gidiyordum yemeğimi yiyordum hızlıca hemen derse geçiyordum kaçırmayayim diye hiç de bu disiplinden bozulmadım saate 3 buçuk gibi evden çıkıyordum benim iş 4'te başlıyordu iş olarak da garsonum ve akşam yemeği çok çıkıyor bizde ondan bu saatte gidiyordum saat 11'e kadar çalışıyordum yeri geldi mi 12 eve geliyordum tekrar 2 3 saat ders çalışıyordum yetmiyordu yani çok zorlandım çok uğraştım ama emeğimin karşılığını maalesef alamadım eğlencemden vazgeçtim sevgili muhabbetinden vazgeçtim dışarı çıkma muhabbetinde vs. ama 370 puan aldım 5 saat aralıksız gerçekten ağladım puanada ağlamıyorum en çok emeğime yazık oldu ona ağlıyorum.

Emeğin hiçbir zaman boşa gitmez.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı